Anton Lundellista tuli Leijonien ykköstykki – ”Koko ajan rullaa hyvin”

Leijonat juhlii maalia Riian MM-kisoissa

Leijonat juhlii maalia Riian MM-kisoissa. (Kuva AOP)

Leijonien nuori tähti Anton Lundell on päässyt jääkiekon MM-kisoissa sentterin roolissa vahvaan vireeseen.

JÄÄKIEKKO Vasta 19-vuotiaasta Anton Lundellista on tullut jääkiekon MM-kisoissa Leijonien paras maalintekijä. Lundell varmisti Suomelle voiton myös sunnuntaina tehtyään jatkoajan lopulla 3-2 -voittomaalin ottelussa Latviaa vastaan.

Lundell oli jo poistumassa kentältä, mutta huomasikin tilaisuuden.

– Naureskeltiin pelin jälkeen, että oli pitkä vaihto ja ajattelin mennä vaihtoon. Mutta kellossa oli kymmenen sekuntia jäljellä, ja ajattelin, että en menekään. Sain kiekon haltuun ja menin hyökkäämään. Sain unelmasyötön Määtältä (Olli) ja tein maalin, Lundell kertoi maanantaina Riiassa.

Leijonille Latvia-peli oli vaikea. Lundell ei halunnut mennä selityksen taakse, että lauantai-illan kova Saksa-peli olisi painanut jaloissa.

– Totta kai siinä kuormaa tulee, mutta ei haittaa pelisuoritusta eikä saa haittaa. Aina pitää pelata mahdollisimman hyvin omalla huipputasolla. Oli pelit sitten perättäisinä päivinä, hän sanoi.

Kun menestystä Suomen jääkiekkomaajoukkueessa tulee, on huomio valtavalla tasolla. Lundellia valokeila ei häiritse.

– On sitä jonkun verran viestejä tullut. Kännykkä pärisee. Tavoitteena on kuitenkin auttaa joukkuetta ja päästä joukkuetta eteenpäin. Kyllä tässä on helppo keskittyä. Pelejä on melkein joka päivä, hän sanoi.

MM-kisoissa pelitahti on muutenkin tiivis, joten kaukalon ulkopuoliset asiat eivät häiritse. Ja koronakuplakin pitää joukkueen tiiviisti itse asiassa eli jääkiekossa.

– Koko ajan rullaa hyvin. On kiva pelata, ja että pelejä tulee paljon. On se kivaa. Aina tulee parempia ja huonompia hetkiä. Koitan jatkaa siitä mihin jäin ja koitan parantaa, Lundell totesi.

Lundell nosti turnauksessa heti tasoaan, kun siirtyi laiturin paikalta sentteriksi. Keskushyökkääjän paikka on hänelle tutumpi rooli.

– Pystyn pelaamaan molempia, mutta olen sentteri ja vahvuudet tulevat vielä paremmin esille, hän sanoi.

NHL-hyökkääjä Arttu Ruotsalaisen kanssa yhteispeli on toiminut viime otteluissa Lundellilla hienosti. Hän korostaa myös ketjun kolmannen lenkin Niko Ojamäen merkitystä. Tekeehän Ojamäki paljon tärkeää työtä kiekottomana.

– Erittäin tärkeä. Ojis tekee paljon asioita, jotka eivät näy ehkä tulostaululla. Tosi tärkeä pelaaja meidän ketjussa. Pystyy karvaamaan. Hyvin pystyy roikkumaan kiekossa ja sillä on hyvä laukaus, Lundell sanoi.

Tiistaina Leijonat päättää alkusarjaurakkansa Kanadaa vastaan. Kanada on pelannut MM-kisoissa heikosti, mutta Lundell odottaa kovaa vastustajaa. Lundell muistuttaa, että Kanadan päihittäneet Saksa ja Latvia ovat nekin kovia joukkueita.

– Kanada on aina Kanada. Niillä on hyvä joukkue jalalla. Ovat aina vaarallisia ja tulevat hyvillä joukkueilla. Mutta kaikki maat ovat täällä tosi hyviä. Pienemmät maatkin ovat tosi hyviä joukkueita ja pelaavat tosi kurinalaisesti.

Leijonillakin ottelussa panosta, vaikka jatkopaikka on varmistunut. Lohkovoitto olisi kuitenkin tarjolla.

– Tulee kova matsi. Kanada on kova joukkue ja heidän on pakko päästä jatkoon. Meillekin on tärkeä saada hyvä päätös alkusarjalle, Lundell sanoo.

Tiistaina Lundell pääsee pelaamaan jääkiekkoa yleisön eteen ensi kertaa sitten viime vuoden loppupuolen. Kisajärjestäjät sallivat 2500 katsojan päästämisen areenalle.

– Onhan se tosi makeeta. Siitä on hetki, kun yleisöä on ollut. Kaduilta kuuluu ääniä, kun Latvia voittaa. Tosi hienoa, kun yleisöä tulee paikalle. Tuo varmasti lisää tunnelmaa, Lundell iloitsee.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonat taltutti Latvian tiukassa taistossa – ”Joukkue osoitti, että venymiskykyä löytyy”

Kommentoi Facebookissa