Antti Rinne ei aio väistyä pääministerin paikalta – ”Haluan vastauksen kyllä tai ei”

Pääministeri Antti Rinne kamppailee omasta paikastaan ja joutuu vastaamaan välikysymykseen.

Pääministeri Antti Rinne kamppailee omasta paikastaan ja joutuu vastaamaan välikysymykseen. (Kuva AOP)

MTV:n mukaan Rinne tiesi jo sunnuntaina keskustajohdon epäluottamuksesta.

HALLITUS Keskustan eduskuntaryhmän sekä puoluehallituksen mukaan keskusta antaa tukensa viiden hallituspuolueen yhdessä sopimalle hallitusohjelmalle sekä SDP:n, keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n hallitusyhteistyölle.

Sen sijaan pääministeri Antti Rinnettä kohtaan ilmassa on epäluottamusta. Kyse on Rinteen toiminnasta Postilakon yhteydessä sekä muun muassa eduskunnalle annetuista ristiriitaisista kommenteista. Sotkun seurauksena omistajaohjausministeri Sirpa Paatero joutui jo eroamaan, mutta myös pääministerin toiminta söi hallituskumppanin luottamuksen.

”Puoluehallituksen mielestä viikonvaihteessa saadut selvitykset Posti-tapauksesta eivät ole riittäviä. Puoluehallitus toivoo, että SDP tekee tarvittavat johtopäätökset hallituksen toimintakyvyn palauttamiseksi.”

SDP piti eilen illalla oman puoluehallituksen kokouksensa. Puoluesihteeri Anton Rönnholmin mukaan SDP:llä on täysi luottamus Antti Rinteeseen. Toisaalta Rinne itse totesi viikonvaihteessa hallituksen toimintakyvyn olevan myös täydellinen, kun keskustan mielestä hallitus ei ole toimintakykyinen.

Rinne piti iltamyöhällä oman tiedotustilaisuutensa, jossa hän teki vastahyökkäyksen keskustaa kohtaan.

– Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, mitä he tarkoittavat ja haluavat tässä tilanteessa. Huomenna oman oikeusturvani takia haluan saada vastauksen ”kyllä” tai ”ei”, eli onko valmiutta jatkaa pääministerin kanssa hallitusyhteistyötä, Rinne vaati.

MTV:n mukaan Rinne on kuitenkin ollut hyvin tietoinen keskustajohdon epäluottamuksesta häntä kohtaan jo viikonvaihteessa.

Hallitus vastaa tiistaina eduskunnassa kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja Liike Nytin välikysymykseen valtion omistajaohjauksesta Postissa. Luottamusäänestys on edessä keskiviikkona.

Jos keskusta vetää äänestyksessä tukensa pois, hallituksella ei ole enemmistöä eduskunnassa ja edessä ovat uudet hallitusneuvottelut, jolloin vähintäänkin pääministeri vaihtuisi.

Lue myös: Keskusta haluaa Antti Rinteen ulos pääministerin paikalta – ”SDP tekee tarvittavat johtopäätökset”

Kommentoi Facebookissa