Antti Rinne vakuuttaa, että hallituksen talouslinjasta ei ole riitaa – ”Tänä iltana pitäisi olla valmista”

Antti Rinteen mukaan mitään kiistaa ei enää ole ja näkemyseroista on sovittu.

Antti Rinteen mukaan mitään kiistaa ei enää ole ja näkemyseroista on sovittu. (Kuva Kosti Keistinen/ Valtioneuvoston kanslia)

Ministerikokonaisuudesta tai ministereiden lukumäärästä ei olla vielä keskusteltu.

HALLITUS Hallitusneuvotteluiden vetäjä, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ilmoitti aamulla Säätytalolla, että puolueet ovat päässeet yhteisymmärrykseen tulevan hallituksen talouslinjasta.

– Nyt koko talouskokonaisuus on sovittuna. Se lähti loppuviimeistelyyn ryhmiin, tänä iltana pitäisi olla valmista, Antti Rinne kommentoi ennen uusia neuvotteluita.

Hallitusneuvotteluita on käyty nyt kolmatta viikkoa, ja alkuperäisestä Rinteen esittämästä aikataulusta ollaan hieman jäljessä. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan hallitus olisi esittämässä jopa miljardiluokan kululisäyksiä, mutta toistaiseksi ei ole varmaa tietoa siitä, kuinka menot rahoitetaan.

Rinteen mukaan mitään kiistaa ei kuitenkaan enää ole ja näkemyseroista on sovittu.

– Tällä hetkellä puheenjohtajapöydässä ei ole riitaa, joka vaatisi ratkaisuja tässä asiassa. Ministerikokonaisuudesta ei ole keskusteltu eikä edes siitä, kuinka paljon ministereitä tulee olemaan, Rinne sanoo.

Hallituksen ministereiden nimistä on toistaiseksi esitetty ainoastaan spekulaatioita. Ainoa varma asia on, että pääministerin nimi on Antti Rinne.

Lue myös: Soten hallintomallista syntyi hallitussopu – Keskusta sai kynnyskysymyksensä 18 maakuntaa läpi

Kommentoi Facebookissa