Antti Rinteelle löytyikin varoja, Marinille ja Kiurulle velkoja – ministerit täydentävät sidonnaisuusilmoituksiaan

Pääministeri Antti Rinteellä ei alkuperäisen ilmoituksen mukaan ollut merkittävää varallisuutta, mutta nyt on.

Pääministeri Antti Rinteellä ei alkuperäisen ilmoituksen mukaan ollut merkittävää varallisuutta, mutta nyt on. (Kuva Laura Kotila/ Valtioneuvoston kanslia)

Rinteen hallituksen kaksi demariministeriä ja pääministeri tekivät viime viikolla selvityksen, jota jo nyt muutetaan.

MINISTERIT Pääministeri Antti Rinne, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin sekä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru täydentävät sidonnaisuusilmoituksiaan.

Ministeri antaa nimitetyksi tultuaan eduskuntaa varten selvityksen elinkeinotoiminnastaan, omistuksistaan yrityksissä ja muusta merkittävästä varallisuudestaan. Pääministeri Antti Rinteen hallituksen ministerit tekivät sen viime viikolla.

Pääministerin oma ilmoitus oli tuolloin lyhyt. Hän kertoi velkojensa tai vastuiden suuruudeksi noin 200 000 euroa, mutta ei ilmoittanut minkäänlaista omaisuutta.

Nyt Rinne ilmoittaa omistavansa noin 300 000 euron arvoisen omakotitalon Mäntsälässä. Hän omistaa myös noin 100 000 euron arvoisen moottoripurren yhdessä puolisonsa kanssa. Lisäksi pääministeri Rinne omistaa neljänneksen lomaosakkeesta Ylläksellä. Lomaosakkeen arvo on noin 20 000 euroa.

Kahdella ministerillä ei viimeviikkoisen ilmoituksen mukaan ollut lainkaan velkaa, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinilla sekä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulla.

Nyt myös Marin ja Kiuru täydentävät ilmoituksiaan asuntolainojen osalta. Marinilla asuntolainaa on 99 000 euroa. Kiurun asuntolainat ovat suuruudeltaan 102 385 euroa ja 152 608 euroa.

Täydennetyt sidonnaisuusilmoitukset käsitellään torstaina 27. kesäkuuta valtioneuvoston yleisistunnossa ja annetaan eduskunnalle.

Lue myös: Ministerit ilmoittivat varat ja velat – pääministeri Antti Rinteellä ei merkittävää varallisuutta

Kommentoi Facebookissa