Antti Ruuskanen vastasi kovalla heitolla nuoremmille keihäsmiehille – hakee Dohasta mitalia

Antti Ruuskanen epäonnistui Dohan keihäskarsinnassa todella pahasti. (Kuva AOP)

Antti Ruuskanen voitti urallaan EM-kultaa ja olympiahopeaa. (Kuva AOP)

Antti Ruuskanen avasi kautensa komealla kaarella.

YLEISURHEILU Kotimainen keihäskausi on alkanut kovilla kaarilla. Sunnuntaina Antti Ruuskanen vastasi nuorempien keihäsmiesten haasteeseen heittämällä Raaseporissa kauden kotimaisen kärkituloksen 85,15.

Ruuskanen ylitti heti myös Dohan MM-kisarajan.

– Lisäsin tehoja viimeiseen heittoon. Ei kannattanut halkaista kenttää heti ensimmäisellä heitolla. Alussa oli vauhdin kanssa ongelmia, ja lähdin alussa maltilla liikkeelle, enkä revittelemään. Hyvä, että löytyi vanha kunnon Ruuskanen takaisin, Ruuskanen sanoi SUL:n tiedotteessa.

– Otin viimeiseen heittoon jäykemmän keihään, 25 asteen lämpötilassa viihtynyt Ruuskanen myös paljasti.

Ruuskasen muu sarja oli 74,88–80,12–79,71–x–79,90. Viimeinen heitto nosti hänet kilpailun voittoon ennen Kiinan Qinggang Zhaoa, jonka paras kaari kantoi 83,84.

Ruuskasen piti avata kilpailukautensa jo kesäkuun alussa Virroilla, mutta kauden aloitus viivästyi. Hän jäi lopulta pois myös Turun Paavo Nurmen kisoista. Loukkaantumisen takia Ruuskanen oli sivussa kilpakentiltä yli yhdeksän kuukauden ajan.

Ruuskanen on voittanut urallaan muun muassa olympiahopeaa Lontoossa 2012 sekä EM-kultaa Zürichissä vuonna 2014. Ensi lokakuussa Dohassakin hän tähtää mitaleille.

– Dohaan on vielä pitkä matka. Täytyy kilpailla tasaisesti ja pitää jossain vaiheessa taukoa. Dohaan ei ole tarkoituksena ainoastaan päästä, vaan myös menestyä siellä. MM-mitali minulta puuttuu, Ruuskanen sanoi YLE:n mukaan.

Ruuskanen rikkoi myös 35-vuotiaiden Suomen ennätyksen. Tero Pitkämäki oli heittänyt viime vuonna tämän ikäryhmän SE-tuloksen 82,64.

Pitkämäki ei ole vielä ilmoittanut, milloin hän aloittaa kautensa. Haastetta ainakin riittää, sillä viime tiistaina Paavo Nurmen kisoissa Oliver Helander heitti 84,84 ja Toni Kuusela 83,30.

Dohan MM-kisojen tulosraja on 83 metriä. Suomen MM-kisaryhmään mahtuu kolme heittäjää ja tällä hetkellä kisapaikoissa ovat kiinni siis Ruuskanen, Helander ja Kuusela.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Olympiakomitealla haastava tavoite Tokiossa – mitalisateesta turha haaveilla

Kommentoi Facebookissa