Ari Vatanen kävi lähellä kuolemaa – palasi voittajaksi

Menestys Peugeotin ratissa teki Ari Vatasesta Ranskassa suositun julkkiksen.

Menestys Peugeotin ratissa teki Ari Vatasesta Ranskassa suositun julkkiksen. (Kuva AOP)

Ari Vatasen mestaruustaisto rallin MM-sarjassa kaudella 1985 päättyi kammottavaan onnettomuuteen. Toipuminen vei puolitoista vuotta.

RALLI Ari Vatanen ei ollut ensimmäinen suomalainen kansainvälinen rallitähti, mutta ensimmäinen virallinen suomalainen rallin maailmanmestari. Markku Alen voitti 1978 epävirallisen mestaruussarjan FIA Cupin, mutta Vatanen voitti 1981 maailmanmestaruuden ihan virallisesti.

Tuupovaarassa 1952 syntynyt Vatanen päätti ryhtyä rallikuskiksi, vaikka hänen isänsä kuoli auto-onnettomuudessa Arin ollessa kahdeksanvuotias. Koko perhe oli onnettomuusautossa kyydissä, mutta kaikki muut selvisivät isää lukuun ottamatta.

Vatanen nousi rallissa huipulle nuorena. Vuonna 1974 hän voitti 22-vuotiaana Nortti-rallin päihitettyään itsensä Hannu Mikkolan. Vuonna 1976 hän sai jo ammattilaissopimuksen Fordilta Britannian rallisarjaan.

Ensimmäisen MM-osakilpailuvoittonsa Vatanen saavutti 1980 Kreikan Akropolis-rallissa. Legendaarisella Ford Escort RS1800-autolla kilpaillut Vatanen voitti seuraavana vuonna kolme MM-osakilpailua, myös Jyväskylän Suurajot, ja varmisti maailmanmestaruuden kauden päätöskilpailussa Britannian RAC-rallissa sijoituttuaan siinä toiseksi.

Historiaan Vatanen jää virallisena ensimmäisenä suomalaisena maailmanmestarina. Seuraavien 21 vuoden aikana suomalaisajajat voittivat 12 maailmanmestaruutta, mutta Vatanen ei yltänyt mestariksi enää toistamiseen. Vakava onnettomuus esti sen.

Vatanen siirtyi 1984 Peugeotille, joka halusi isolla budjetilla huipulle. Peugeotin emoyhtiö PSA oli Talbot-kauppojensa takia ajautunut talousvaikeuksiin ja pyrki moottoriurheilun kautta riskipelillä vauhdittamaan autojensa myyntiä. Tallipäälliköksi pestattiin Kansainvälisen Autoliiton nykyinen puheenjohtaja Jean Todt, joka 1993-2007 toimi Ferrarin F1-tallipäällikkönä.

Peugeotin B-ryhmän 205-ralliauto näki kilpailuissa päivänvalon 1984 ja jälki oli komeaa. Vatanen voitti loppukaudesta Jyväskylän Suurajot sekä Italian Sanremo-rallin ja Britannian RAC-rallin.

Kaudella 1985 Peugeot 205 oli selkeästi nopein auto. Tosin kovan kilpailun takia touhu alkoi olla jo todella vaarallista. B-ryhmän autot kulkivat liiankin kovaa ja Lancia-kuskit Attilio Bettega sekä Henri Toivonen menettivät niiden ratissa henkensä.

Vatanen voitti 1985 kauden avauskisat, Monte Carlon ja Ruotsin. Sen jälkeen tuli kolme perättäistä keskeytystä, mutta mestaruuteen Vatasella oli yhä hyviä mahdollisuuksia. Häntä pidettiin myös sarjan nopeimpana kuljettajana.

Argentiinan rallin hirvittävä onnettomuus päätti Vatasen kauden. Hän ajoi 190 kilometrin tuntinopeudella, kun rengas osui kuoppaan. Vatasen penkki irtosi ja hän loukkaantui todella vakavasti. Kartanlukija Terry Harrymanin penkki pysyi paikallaan ja hän selvisi mustelmilla.

Vatanen kävi kuoleman porteilla, mutta selvisi useiden leikkausten ansiosta hengissä. Fyysisten vammojen jälkeen hän sai myös henkisiä vammoja. Vuosina 1985-1986 Vatanen kärsi vaikeasta masennuksesta.

Vatanen ei kuitenkaan luovuttanut taistelua. Hän palasi Peugeotilla tositoimiin tammikuussa 1987 Pariisi-Dakar -aavikkorallissa ja otti heti voiton. Vatanen voitti Pariisi-Dakar -rallin myös 1989, 1990 ja 1991.

Peugeot vetäytyi MM-ralleista kauden 1986 jälkeen, kun B-ryhmä lopetettiin. Kilpailutoimintaa Peugeot jatkoi kuitenkin aavikkoralleissa ja ylämäkiajoissa ja sai Vatasen menestysten myötä paljon julkisuutta.

Vuonna 1988 Vatanen voitti Coloradossa arvostetun Pikes Peak –ylämäkiajon. Aavikkorallien maailmanmestaruuden hän voitti 1997.

Rallin MM-sarjassa Vatasen viimeiseksi voitoksi jäi Ruotsin rallin voitto 1985. Jyväskylässä Vatanen ajoi Fordilla 1987 toiseksi. Hän ajoi Jyväskylässä ensi kertaa Argentiinan kammottavan onnettomuutensa jälkeen ja muisteli myöhemmin, että yleisön kannustus kilpailussa oli niin uskomattoman hienoa, että se auttoi häntä pääsemään yli onnettomuuden aiheuttamista traumoista.

Jyväskylässä Vatanen sijoittui toiseksi myös 1990 ja 1993. Hän vetäytyi MM-ralleista varsinaisesti kauden 1998 jälkeen, mutta ajoi 2003 vielä Jyväskylässä sijoittuen viimeisessä kisassaan yhdenneksitoista.

Kilpa-ajouransa jälkeen Vatanen on toiminut poliitikkona. Hänet valittiin 1999 europarlamenttiin ja hän toimikin euroedustajana kymmenen vuoden ajan.

Vatasesta tuli Peugeot-menestystensä myötä tunnettu julkkis Ranskassa. Suomalaisista rallinimistä Vatanen muistetaan Ranskassa yhä parhaiten. Vuonna 1993 hän muuttikin Ranskaan, josta oli tullut hänen toinen kotimaansa.

Vatanen muistetaan myös maidosta. Hänen tavaramerkkinään oli nauttia palkintopallilla lasi maitoa. Shampanjaan hän ei koskenut.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Markku Alén – maailmanmestari, mutta ei virallisesti

Kommentoi Facebookissa