Ässille karmea tappio – TPS palasi kärkeen

Oulun Kärpät on SM-liigan 2000-luvun menestyneimpiä joukkueita (Kuva AOP)

Oulun Kärpät on SM-liigan 2000-luvun menestyneimpiä joukkueita (Kuva AOP)

Kärpät murskasi Porissa Ässät peräti 7-1. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli ollut 5-0.

JÄÄKIEKKO Porin Ässät koki SM-liigassa lauantaina nöyryyttävän kotitappion. Kärpät murjoi patapaidat Porissa peräti maalein 7-1.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli ollut 5-0. Peli oli käytännössä ohi.

– Karmea alku huippujoukkuetta vastaan. Oikeastaan koko eka erä tuloksen puolesta, ja sitten jatkona siinä luokaton alivoima ja todella rumat numerot taululle. Oli kyllä heikko suoritus tänään, kommentoi Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Ässillä on ollut loukkaantumismurheita. Selin epäilikin, etteivät jäällä olleet pelaajat eivät välttämättä kestäneet rasitusta.

– Monella ehkä tuo kuormakin purkaantui. Ei vain riittänyt paukut tuosta takaa-ajosta löytää sellaista draivia, jota olisi vaadittu tässä pelissä. Nuollaan nämä haavat ja katsotaan totuutta silmiin. Maanantaina kokoonnutaan ja ruvetaan rakentamaan sitä puhtaasti kokoonpanon puolesta. Katsotaan jälleen, ketkä meillä on käytössä.

Risto Dufva kritisoi sarjaohjelmaa

Vaasan Sport ei pystynyt haastamaan kunnolla HIFK:ta lauantaina Helsingissä. HIFK oli parempi maalein 4-1.

Sportin päävalmentaja Risto Dufva tunnusti ottelun lehdistötilaisuudessa HIFK:n paremmuuden. Häneltä löytyi kuitenkin myös kritisoitavaa sarjaohjelmaa kohtaan.

– Pikkaisen harmittaa se, että kärsittiin tänään tuosta sarjaohjelmasta. Se ei vie HIFK:n voitosta mitään pois, mutta onhan se nyt selvä, että jos me pelattiin eilen kova kotipeli ja otettiin kovan takaa-ajon jälkeen voitto.

– Siihen päälle matkustamista yötä myöten. Tänne Nordikselle on sinänsä kiva tulla. Hyvä kotijoukkue ja kotiyleisö, mutta me jäimme kuitenkin vähän vajavaiseksi energiapuolella. Siitä keskustelimme äsken kopissa. Opittaisiin mekin se, että jos on tällainen ylämäki, pitää kaikkien ymmärtää se ja tehdä kaikkensa sen eteen.

Dufvan mielestä Sport kärsi siitä, että joukkue teki virheitä, jotka eivät ole hyväksyttäviä tällä tasolla.

– Virheet, joista kotijoukkue rankaisi, olivat sellaisia, joita ei yleensä pelissä saisi sattua.

TPS voitti kärkipelin

Kärkiottelussa TPS peittosi Lukon Turussa niukasti 1-0 ja palasi sarjataulukon kärkeen. Turkulaisten ainoan maalin teki Mitch Hults.

Uransa ensimmäisen Liiga-ottelunsa pelannut maalivahti Eetu Anttila otti roolia Turussa. Hän torjui 26 kertaa ja nollasi Lukon. Myös raumalaisten maalivahti Samuel Jukuri esiintyi edukseen.

Pelicans taipui Kuopiossa KalPalle jatkoajalla 2-3. Jatkoajalla voittomaalin viimeisteli Kasper Puutio ratkaisten KalPalle samalla kauden avausvoiton. Puutio teki ottelussa kaksi maalia.

JYP onnistui voittamaan KooKoon Jyväskylässä maalein 3-1. SaiPa puolestaan taisteli kotiottelussaan HPK:ta vastaan 2-1 -voiton voittolaukauskisan päätteeksi.

Teksti Otto Palojärvi

Suomen mestari Lukko kärjessä – Kuopiossa synkkää

Kommentoi Facebookissa