Astetta rajummat joulujuhlat – mies ampui toista vatsaan

Ampumavamma on ollut hengenvaarallinen, syyttäjä sanoo. (Kuvituskuva Fotolia)

Ampuja oli päässyt ehdonalaiseen vapauteen vuotta tapahtunutta aiemmin.

TAPON YRITYS Muutaman hengen seurueen joulun vietto sai karun päätöksen viime vuoden joulupäivänä. Kahden miehen välillä syntyi riitaa, ja toinen ampui pistoolilla toista miestä vatsaan.

Serue oli kokoontunut kesämökille Lempäälään. Illan kuluessa kahden miehen välillä syntyi riitaa. Sitä lähdettiin ulos selvittämään, mutta sopua ei syntynyt. Toinen mies haki sisältä Tokarev-merkkisen 7,62 kaliiperisen pistoolin ja ampui riitakumppania vatsaan.

Uhriin osuessaan luoti hajosi ja osat päätyivät vatsaonteloon ja lantioon. Luodin sirpale aiheutti uhrin ohutsuoleen viisi puhkeamaa.

– Ampumavamma on ollut hengenvaarallinen, koska luoti on läpäissyt usean kerran ohutsuolen, syyttäjä sanoo.

Uhri pelastui, koska hänet saatiin ajoissa hoitoon, ja ohutsuolen puhkeamat ommeltiin kiinni. Uhrilla oli onni matkassa sikäli, että luodin sirpaleet eivät osuneet suuriin verisuoniin.

Ampuja oli päässyt ehdonalaiseen vapauteen vuotta aikaisemmin. Aiemmista rikoksista saadun tuomion jäännösrangaistusta oli jäljellä vielä noin 3,5 vuotta. Syyttäjä vaatii miehelle neljän vuoden vankeusrangaistusta tapon yrityksestä. Myöhemmin annettavan tuomion päälle tulee vielä edellisen tuomion jäännösrangaistus.

Lue myös: Miehelle järjestettiin kavala väijytys kerrostalon pihalla – kuudelle syyte tapon yrityksestä

Kommentoi Facebookissa