Miehelle järjestettiin kavala väijytys kerrostalon pihalla – kuudelle syyte tapon yrityksestä

Syyttäjä sanoo, että uhrin saamat vammat olivat potentiaalisesti hengenvaarallisia. (Kuvituskuva Fotolia)

Uhrin kimppuun käytiin tuliaseen ja veitsien kanssa.

TAPON YRITYS Viisi miestä ja yksi nainen ovat saaneet Tampereella syytteen tapon yrityksestä. Uhrin kimppuun käytiin tuliaseen ja veitsien kanssa. Uhrin saamat vammat olivat potentiaalisesti hengenvaarallisia, sanoo syyttäjä.

Tamperelaismiehen ja syytettyjen välillä oli erimielisyyttä. Kuuden hengen seurue saapui naisen autolla miehen asuinpaikan kulmille. Mies houkuteltiin tulemaan kerrostalon pihaan, missä sitten käytiin hänen kimppuunsa. Neljä miestä oli piiloutunut kerrostalon pihaan. Yksi mies ja nainen lähestyivät uhria toisesta suunnasta.

Pihassa miestä ammuttiin käsiaseella kaksi kertaa kohti päätä, ja häntä puukotettiin eri puolille kehoa. Kun mies makasi maassa, häntä potkittiin päähän. Syyttäjän mukaan uhrin vammat ovat olleet potentiaalisesti hengenvaarallisia. Laukaukset ja veitseniskut eivät ole osuneet kuolettavasti. Uhri on päässyt pakeneman ja saanut hoitoa vammoihinsa.

Seurue poistui paikalta naisen autolla. Tapon yrityksessä käytetty pistooli oli yritetty piilottaa. Kun poliisi tavoitti seurueen, pistooli löytyi naisen omistaman auton alta.

Tekijöille luettiin syytteet tapon yrityksestä. Syyttäjän mukaan vastaajilla oli yhteinen suunnitelma ja päämäärä teon toteuttamiseksi. Heillä oli myös yhteinen motiivi. Syyte tuli myös ampuma-aserikoksesta, ja yksi mies sai syytteen ryöstöstä. Hän oli varastanut uhrin kännykän. Sama mies sai syytteen huumausainerikoksesta. Hänen hallustaan löytyi 223 grammaa kannabista.

Väkivallanteko tapahtui viime vuoden marraskuun lopulla. Kaksi tekijöistä on yhä vangittuna, ja neljä vastasi syytteeseen vapaalta jalalta. Syyttäjä vaatii kaikille ehdotonta vankeusrangaistusta tapon yrityksestä. Tuomio annetaan maaliskuun loppupuolella.

Lue myös: Ravintolapomolle syyte – uhkasi tappaa oikeudessa todistaneet työntekijänsä

Kommentoi Facebookissa