Asuntomurtoihin epäiltyjä otettiin kiinni – poliisi pyytää tunnistamaan takavarikoitua omaisuutta

Poliisin epäillyiltä rikoksentekijöiltä takavarikoimia kelloja ja koruja.

Poliisin epäillyiltä rikoksentekijöiltä takavarikoimia kelloja ja koruja. (Kuva Poliisi)

Tutkinnan yhteydessä on suoritettu kotietsintöjä muun muassa Liettuassa.

ASUNTOMURROT Itä-Suomen poliisi tiedotti marraskuussa tutkittavana olevasta laajasta eri puolilla Suomea tapahtuneista omakotitaloihin kohdistuneista törkeistä varkauksista. Rikoskokonaisuuden esitutkinnassa on edistytty ja tutkinnan yhteydessä on suoritettu kotietsintöjä muun muassa Liettuassa. Rikoksiin epäiltyjä tekijöitä on otettu kiinni ja vangittu.

Kotietsintöjen yhteydessä poliisi on takavarikoinut huomattavan määrän anastetuksi epäiltyä omaisuutta kuten koruja, kelloja ja muuta omaisuutta. Osa takavarikoiduista omaisuudesta ei ole välttämättä rahallisesti arvokas, mutta on poliisille tutkinnallisesti tärkeää, jotta saadaan selvitettyä anastetun omaisuuden alkuperä. Kaikelle takavarikoidulle omaisuudelle ei ole tutkinnassa toistaiseksi löytynyt omistajaa.

Takavarikoitujen esineiden uskotaan olevan peräisin pääasiassa omakotitalomurroista, jotka ovat tapahtuneet eri puolilla Suomea 20.07.2019–16.11.2019 välisenä aikana. Poliisi pyytää asuntomurron kohteeksi joutuneita tunnistamaan takavarikoitua omaisuutta. Takavarikoitu omaisuus on kuvattu, numeroitu sekä lajiteltu tuotetyypeittäin – sormukset, korvakorut, jne. – ja kuvat takavarikoidusta omaisuudesta on nähtävissä Itä-Suomen poliisilaitoksen internetsivulla.

Yhteydenotoissa pyydetään ilmoittamaan tunnistettavan esineen kuvassa näkyvä numero, lyhyt perustelu sille miksi esine kuuluu sinulle, milloin esine on anastettu ja mistä osoitteesta, onko anastuksesta jo tehty rikosilmoitusta, löytyykö itseltäsi anastetuista esineistä valokuvia sekä ilmoittajan yhteystiedot. Tarvittaessa poliisi ottaa ilmoittajaan yhteyttä kevään aikana.

Jos olet joutunut asuntomurron uhriksi heinäkuun-joulukuun 2019 välillä ja tunnistat jonkun esineistä omaksesi, ota yhteyttä Itä-Suomen poliisilaitoksen tutkijoihin ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, soittamalla vihjenumeroon 0295415232 tai suoraan lähimpään poliisiin.

  • Kuvat takavarikoidusta omaisuudesta löydät myös tästä

Lue myös: Suomessa on meneillään laaja omakotitaloihin kohdistuva asuntomurtosarja – poliisi epäilee tekijöiksi ulkomaalaisia

Kommentoi Facebookissa