Auto- ja kuljetusala liittyi työtaistelurintamaan – ylityökielto voimassa syyskuun loppuun

AKT laajentaa ylityökieltoa tarvittaessa myös muille liiton sopimusaloille.

AKT laajentaa ylityökieltoa tarvittaessa myös muille liiton sopimusaloille. (Kuva Fotolia)

Muitakaan toimia ei liiton mukaan rajata hallituksen vastaisen toiminnan ulkopuolelle.

YLITYÖKIELTO AKT vastustaa työsuhdeturvan heikennystä ja on julistanut ylityökiellon useille sopimusaloille. Ylityökielto on voimassa 17.9.2018 klo 00.00–30.9.2018 klo 24.00. Aikaisemmin ylityökiellosta ovat ilmoittaneet Teollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro.

Ylityökiellon syy on poliittinen ja toimenpide kohdistuu maan hallituksen esitykseen, joka toteutuessaan heikentäisi liiton mukaan oleellisesti alle 20 henkilöä työllistävien yritysten palveluksessa työskentelevien palkansaajien työsuhdeturvaa.

AKT kertoo, että se ei hyväksy jäseniinsä kohdistuvaa työsuhdeturvan heikennystä eikä ylipäätään työntekijöiden eriarvoista kohtelua lain edessä ja vaatii hallitusta lopettamaan syrjivän ja työntekijöitä nöyryyttävän lakiesityksen valmistelun.

Ylityökielto koskee seuraavien sopimusalojen työehtosopimuksia: kuorma-autoalaa, linja-autohenkilökuntaa, linja-autoasemia ja matkahuoltoa koskevia, huoltokorjaamoita, säiliöautoalaa sekä kaupan ja elintarvikealan automiehiä.

AKT:n hallitus kokoontuu syys-lokakuun vaihteessa tarkastelemaan tilannetta uudestaan ja varaa mahdollisuuden jatkaa ylityökieltoa sekä laajentaa sitä tarvittaessa myös muille liiton sopimusaloille. Muitakaan työmarkkinoiden käytettävissä olevia järjestöllisiä toimia ei liiton mukaan rajata hallituksen vastaisen toiminnan ulkopuolelle, jos tilanne sitä jatkossa edellyttää.

Lue myös: Ylityöt pysähtyvät monilla työpaikoilla – poliittinen työtaistelu hallituksen lakiesitystä vastaan

Kommentoi Facebookissa