Auto suistui metsään, matkustaja tukehtui hengiltä – törkeä kuolemantuottamus?

Myös kuljettaja jäi puristuksiin, ja vasta pelastuslaitoksen miehet saivat hänet irrotettua.

Myös kuljettaja jäi puristuksiin, ja vasta pelastuslaitoksen miehet saivat hänet irrotettua. (Kuvituskuva Fotolia)

Syyttäjä vaatii humalassa olleelle kuljettajalle ehdotonta vankeusrangaistusta.

KUOLEMANTUOTTAMUS Ikaalislaiselle miehelle on luettu syyte muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta. Kortiton mies kaahasi kovassa humalassa metsään, ja romuttuneen auton alle jäänyt matkustaja tukehtui hengiltä.

Onnettomuus tapahtui Ikaalisissa elokuussa 2020. Nuori nainen luovutti hallinnassaan olleen auton humalaiselle kuskille, jolla ei ollut edes ajokorttia.

Mäen jälkeen oikealle kaartuvassa mutkassa auto lähti kuljettajan käsistä, suistui metsään ja törmäsi puuhun. Kuljettajan lisäksi autossa oli neljä matkustajaa. Kaksi heistä loukkaantui. Yksi miespuolinen matkustaja jäi romuttuneen auton alle ja tukehtui kuoliaaksi.

Myös kuljettaja loukkaantui. Hän jäi puristuksiin ratin taakse, ja vasta pelastuslaitoksen miehet saivat hänet irrotettua. Syytteen mukaan kuljettaja on ollut ajon aikana vähintään 2,44 promillen humalassa.

– Vastaajan riskinotto tilanteessa on ollut tietoista ja epätavanomaista, sanoo syyttäjä.

Syyttäjä vaatii kuljettajalle ehdotonta vankeusrangaistusta muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta. Vähän aiemmin mies oli tuomittu muista rikoksista 70 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Syyttäjä vaatii tämän tuomion panemista täytäntöön.

Lue myös: Nuori 17-vuotias kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan – auto suistui mutkassa tieltä ja osui puuhun

Kommentoi Facebookissa