Auto töytäisi kahta koululaista suojatiellä – vastaantuleva kuljettaja varoitti, lapset tutkivat kännykkäänsä

Poliisi muistuttaa, että autoilijoiden kannattaa ajaa koulujen lähistöillä tavanomaista tarkkaavaisemmin.

Poliisi muistuttaa, että autoilijoiden kannattaa ajaa koulujen lähistöillä tavanomaista tarkkaavaisemmin. (Kuva Poliisi)

Paikalle kutsuttu ambulanssihenkilökunta tarkasti lasten kunnon ja vakavalta loukkaantumiselta vältyttiin.

ONNETTOMUUS Henkilöauto töytäisi kahta koululaista Espoossa Mankkaalla maanantaina 20.11. Lapset eivät loukkaantuneet onnettomuudessa vakavasti. Tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Onnettomuus tapahtui Mankkaansuon risteyksessä. Tapiolaa kohti ajaneen henkilöauton kuljettaja ei havainnut suojatietä ylittäviä lapsia vastaantulevan auton valojen vilkutuksesta ja äänimerkin käyttämisestä huolimatta, ja auton vasen kylki osui lapsiin.

Paikalle kutsuttu ambulanssihenkilökunta tarkasti lasten kunnon. Toinen lapsista tunsi kipua nilkassaan ja toinen vatsassaan. Vakavalta loukkaantumiselta kuitenkin vältyttiin.

Silminnäkijöiden mukaan lapset käsittelivät kävellessään matkapuhelimiaan, eivätkä kiinnittäneet huomiota suojatietä lähestyvään autoon. Rikoskomisario Matti Högman Länsi-Uudenmaan poliisista toivoo, että kaikki vanhemmat juttelisivat lasten kanssa kännykän käyttämisestä liikenteessä.

– Liikenteessä huomio pitää kiinnittää liikenteeseen, eikä älylaitteeseen. Tämä on erityisen tärkeää pienten lasten kohdalla, mutta pätee yhtä hyvin myös meihin aikuisiin.

Suojatietä lähestyvän ajoneuvon kuljettajan on ajettava sellaisella nopeudella, että hän voi tarvittaessa pysäyttää ennen suojatietä. Kuljettajan on annettava esteetön kulku jalankulkijalle, joka on suojatiellä tai astumassa sille.

– Aamut ja illat ovat tähän vuodenaikaan pimeitä, mikä jo itsessään vaatii tarkkuutta liikenteessä niin jalankulkijoilta, pyöräilijöiltä kuin autoilijoilta. Vanha tuttu heijastin on hyvä tapa erottua, Högman muistuttaa.

Lue myös: Poliisi etsii vaaleaa keski-ikäistä naista – suojatiellä ollut jalankulkija menehtyi liikenneonnettomuudessa

Kommentoi Facebookissa