Wolferiina ja Myrmidia ovat supermyyjiä – joka vuosi yli kaksisataa partiolaisten adventtikalenteria

Wolferiina ja Myrmidia Mörönen ovat myyneet adventtikalentereita samalla tahdilla jo sudenpennuista lähtien.

Wolferiina ja Myrmidia Mörönen ovat myyneet adventtikalentereita samalla tahdilla jo sudenpennuista lähtien. (Kuva Miska Loimaala)

Julkisella paikalla kalentereita ostavat eniten vanhat miehet, jotka ovat myös itse olleet partiossa.

ADVENTTIKALENTERI Partiotytöt toivat kalenteriperinteen maahamme Ruotsista vuonna 1947 ja partiolaisten adventtikalenteri onkin ollut tärkeä osa suomalaisten joulun odotusta jo peräti 71 vuoden ajan.

Adventtikalenterin kuvittajat ovat olleet kautta aikain oman aikansa tunnettuja kuvittajia. Kalenterin on kuvittanut muun muassa Ulla von Wendt, Camilla Mickwitz, Virpi Pekkala ja Timo Kästämä. Vuoden 2018 kalenteri on Elina Warstan käsialaa.

Siskokset Wolferiina, 16, ja Myrmidia, 12, Mörönen Maarian Kämmeköistä ovat molemmat myyneet kalentereita joka vuosi yli sata kappaletta. Maarian Kämmekät on Turussa Runosmäen, Pallivahan, Raunistulan ja Halisten alueella toimiva tyttölippukunta.

Möröset olivat myyneet jo alle viikossa molemmat yli viisikymmentä kalenteria. Samalla tahdilla he ovat myyneet sudenpennuista lähtien, eikä kumpikaan aio vielä lopettaa.

Eniten kalentereita ostavat tutut, joten verkostoituminen on tärkeää. Julkisella paikalla kalentereita ostavat eniten vanhat miehet, jotka ovat myös itse olleet partiossa. Kalentereita myydessä kannattaa siis näyttää partiolaiselta.

– Jos on huivi kaulassa ja partiopaita päällä, näkyy jo pitkälle myyjän olevan partiolainen. Se myös näyttää todella asialliselta ja paremmalta kuin arkiset vaatteet, sanoo Wolferiina.

Partiolaisten adventtikalenterin kuvitti toista kertaa Elina Warsta.
Partiolaisten adventtikalenterin kuvitti toista kertaa Elina Warsta. (Kuva Suomen Partiolaiset)

Möröset ovat myyneet kalentereita käytännössä kaikkialla. Kaupan pihalla, Turun torilla, koulussa kavereille ja opettajille, perheen tutuille ja isän ystäville. Tyttöjen mukaan kalentereita myydessä on tärkeää olla positiivinen.

Hommasta saa hauskaa, kun ajattelee positiivisesti eikä ota sitä liian vakavasti. Aina pitää olla kohtelias ja muistaa sanoa kiitos. Supermyyjien hienot etunimet herättävät joskus kiinnostusta.

– Tyttöjen nimet on heidän äitinsä kanssa keksitty. Wolferiina vertaa suoraan suteen. Myrmidia on taas tarustosta, Warhammerin jumalat, kaksi kuuta, kertoo supermyyjien isä Juha Mörönen.

Adventtikalenteri on partiolaisten tärkein varainhankintatuote. Kalenterituotoilla lippukunnat hankkivat retkeilyvarusteita, kunnostavat veneitä ja kämppiä sekä madaltavat retki- ja leirimaksuja. Vuonna 2017 adventtikalentereita myytiin ensimmäistä kertaa yli 300 000 kappaletta.

  • Lähde Suomen Partiolaiset/ Nea Koskivaara

Lue myös: Partiojohtaja sai sankarimerkin – Hanna pelasti hengenvaarassa olleen hukkumasta

Kommentoi Facebookissa