Tesoman surmasta ei tuomittu – puukottaja määrättiin tahdosta riippumattomaan hoitoon

Tekijä ei peitellyt kasvojaan käräjäoikeudessa ja kertoi olevansa pahoillaan tapahtuneesta.

Tekijä ei peitellyt kasvojaan käräjäoikeudessa ja kertoi olevansa pahoillaan tapahtuneesta. (Kuva Päivän Lehti)

Tekijä määrättiin kuitenkin maksamaan yli 50 000 euroa korvauksia uhrin omaisille.

OIKEUDENKÄYNTI Pirkanmaan käräjäoikeudessa annettiin tänään ratkaisu pitkään selvittämättömänä pysyneeseen henkirikokseen. Tesoman kaupunginosasta Tampereella löytyi aikaisin aamulla 29. joulukuuta 2014 kuoliaaksi puukotetun perheenisän ruumis kävelytieltä.

Baarissa käynyt mies ei palannut kotiin. Poliisilla oli hallussaan teräase, jossa oli sekä uhrin että tuntemattoman tekijän DNA:ta. Esitutkinnan aikana kerättiin lähes tuhat DNA-näytettä alueen miehiltä. Maaliskuussa 2018 epäilty halusi omasta aloitteestaan tulla kertomaan osuudestaan poliisille ja testit vahvistivat hänet tekijäksi.

Käräjäoikeudessa miestä syytettiin taposta, ja syyttäjä vaatii 12 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Mielentilatutkimuksen mukaan syytetty oli tekohetkellä syyntakeeton. Puolustusasianajaja Arno Miettisen mukaan syytetty oli myös erittäin pahoillaan tapahtuneesta.

Kuulusteluissa tekijä kertoi olleensa harhainen ja halunneensa lopulta tunnustaa, koska uskoi selvittämättömän henkirikoksen painavan omaisten mieltä. Syytetty ja uhri eivät tunteneet toisiaan, eikä teolla ollut mitään syytä.

Pirkanmaan käräjäoikeus päätti tänään, että tekijä jätetään tuomitsematta rangaistukseen. THL katsoi lausunnossaan, että tekijä on mielenterveyslain nojalla tahdosta riippumattoman hoidon tarpeessa. Tekijä määrättiin hoitoon Kuopiossa sijaitsevaan Niuvanniemen sairaalaan.

Uhrin omaisille käräjäoikeus määräsi miehen kuitenkin maksamaan yli 50 000 euroa erilaisia korvauksia.

Lue myös: Vuosien takaisen puukotuksen oikeudenkäynti täytti istuntosalin – tekijä oli syyntakeeton

Kommentoi Facebookissa