Sairaalaraiskauksesta epäillyt vapautettiin – miehiä epäillään silti edelleen rikoksista

Poliisille tehdyn ilmoituksen mukaan potilaana ollut henkilö on joutunut seksuaalirikoksen uhriksi sairaalan tiloissa.

Poliisille tehdyn ilmoituksen mukaan potilaana ollut henkilö oli joutunut seksuaalirikoksen uhriksi sairaalan tiloissa. (Kuvituskuva Fotolia)

Tutkintavankeuden jatkaminen ei ollut enää tarpeellista esitutkinnan turvaamiseksi.

SEKSUAALIRIKOS Oulun yliopistollisen sairaalan tiloissa tapahtuneeseen seksuaalirikokseen vangittuina olleet kaksi miestä on 21.11.2018 vapautettu tutkinnanjohtajan päätöksellä.

Henkilöitä epäillään edelleen raiskausrikoksesta sekä varkauden yrityksestä. Esitutkinnan ollessa loppusuoralla tutkintavankeuden jatkaminen ei ollut enää tarpeellista esitutkinnan turvaamiseksi.

Epäilty seksuaalirikos tapahtui 14.11.2018 Oulun yliopistollisen sairaalan yhteispäivystyksessä, jossa tapauksen asianomistajana oleva nainen oli potilaana ja sijoitettuna erilliseen huoneeseen. Nainen oli havahtunut siihen, kun kaksi hänelle entuudestaan tuntematonta miestä kohdisti häneen seksuaalista väkivaltaa.

Nainen oli alkanut huutaa, jolloin miehet olivat poistuneet huoneesta. Poliisi sai tiedon tapahtuneesta hoitohenkilökunnalta, joka ilmoitti tapahtuneesta hätäkeskukseen.

Miehet otettiin samana yönä kiinni sairaalan alueelta. Kuulusteluissa epäillyt ovat kiistäneet teon ja tunnustaminen on kohdistunut vain varkauden yritykseen.

Lue myös: Sairaalaraiskauksesta epäillyt miehet vangittiin – ”Tunnustan vain varkauden yrityksen”

Kommentoi Facebookissa