Black Eye -älypuhelinlinssejä maailmalle – lumilautailijoiden perustama yritys ylitti jo miljoonan euron liikevaihdon

Eye Caramba Oy:n toimitusjohtaja Olli Osara testaa uutta Black Eye Cinema Wide -linssiä.

Eye Caramba Oy:n toimitusjohtaja Olli Osara testaa uutta Black Eye Cinema Wide -linssiä. (Kuva Leo Tynkkynen)

Eye Caramba Oy on kiinnittänyt toimitusjohtajakseen Olli Osaran.

YRITYSVIESTINTÄ Helsinkiläinen Eye Caramba Oy suunnittelee, valmistaa ja myy kuvauslinssejä ja -tarvikkeita älypuhelinten kameroihin Black Eye -tuotemerkillä. Yrityksen ovat perustaneet skeittaaja ja ammattivalokuvaaja Arto Ekman sekä ammattilumilautailijat Eero Ettala ja Fredu Sirviö.

Bisnesidea lähti tarpeesta pystyä jakamaan laadukasta kuvamateriaalia sosiaaliseen mediaan helposti ja reaaliaikaisesti.

– Huomasimme, että kännyköiden kamerat alkoivat laadullisesti olla riittävän hyviä laskureissujen kuvaamiseen ja mahdollistivat myös kuvien ja videoiden nopean jakamisen. Ongelmaksi muodostui vain, että kohde oli aina joko liian kaukana tai liian lähellä. Aloimme kehittää lisälinssejä, joilla kuvakulmat saatiin mahdollisimman samankaltaiseksi kuin mihin olimme tottuneet ammattikuvaajien kanssa, Eero Ettala kertoo.

”Markkinoilla on nyt selvää imua tuotteillemme ja brändillemme”

Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 1,2 miljoonaa euroa ja kasvua edelliseen vuoteen oli 57 prosenttia. Eye Caramban hallitukseen kuuluvat muun muassa Makian kaupallinen johtaja Totti Nyberg ja Skyr Finland Oy:n Antto Ratia.

Black Eye Full Frame -kalansilmälinssi.
Black Eye Full Frame -kalansilmälinssi. (Kuva Leo Tynkkynen)

Eye Caramballa on jälleenmyyjiä yli 30 maassa ja oma verkkokauppa. Isoimmat markkina-alueet ovat Eurooppa ja Aasia. Viime vuoden myydyimmät tuotteet olivat makron, laajakulman ja kalansilmälinssin sisältävä 3in1 -harrastajan paketti sekä yleiskuvaukseen tarkoitettu HD Wide -laajakulmalinssi.

Eye Caramba Oy on kiinnittänyt toimitusjohtajakseen Olli Osaran. Osara tunnetaan pitkästä urastaan Suunnolla muun muassa liiketoimintajohtajana ja globaalina myyntijohtajana.

– Kuluttajat haluavat nykyisin ottaa kuvat ja videot kännyköillään, mutta heillä on tarve monipuolisempiin ja laadukkaampiin kuvausominaisuuksiin. Markkinoilla on nyt selvää imua tuotteillemme ja brändillemme, ja uskomme pystyvämme kansainvälistymään ja kasvamaan nopeasti, kertoo Olli Osara.

– Erityisesti suurten Yhdysvaltojen ja Kiinan markkinoiden avaaminen ovat tänä vuonna tähtäimessä. Aikomuksena on panostaa huomattavasti myös tuotekehitykseen. Tänä vuonna uudistamme linssejämme paremmin uusimpiin puhelinmalleihin sopiviksi ja tuomme uusia tuotteita lisätarvikemallistoomme.

Totti Nyberg sanoo, että Olli Osaran päätös lähteä mukaan oli kuin lottovoitto.

– Kun tapasin Ollin ensimmäistä kertaa, mietin, että mistä narusta tässä pitäisi oikein vetää, että saadaan tuollainen kaveri mukaan. Loppujen lopuksi ei ollutkaan niin vaikea ylipuhua Ollia, koska hän näki heti tuotteen potentiaalin ja rakastui brändiin siltä istumalta. Niin kun minäkin aikoinaan, Totti Nyberg iloitsee.

Yritysviestintä ei ole Päivän Lehden toimituksellista aineistoa, vaan yrityksen tuottamaa sisältöä.

Black Eye – Pro Kit from Black Eye on Vimeo.

 

Kommentoi Facebookissa