Blockfesteilla jälleen onnistunut tähtikiinnitys – lipunmyynti käynnistyi vauhdikkaasti

Post Malonen musiikissa kuuluu niin rap, R&B kuin myös kantri.

Post Malonen musiikissa kuuluu niin rap, R&B kuin myös kantri.

Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali järjestetään jälleen 17.–18.8.2018.

TAPAHTUMAMARKKINOINTI Tampereen Ratinassa toteutettavan kaupunkifestivaali Blockfestin suosio ei osoita laantumisen merkkejä. Tapahtuma on myyty kymmenenä kesänä peräkkäin loppuun jo ennakkoon. Tänään käynnistynyt lipunmyynti elokuulle 2018 on alkanut jälleen vauhdikkaasti Ticketmasterissa sekä Tiketissä.

Yksi merkittävimmistä syistä tähän lienee yhdysvaltalainen Post Malone, jonka hittisingle Rockstar on ollut viimeisten kolmen kuukauden ajan maailman kuunnelluimpia kappaleita. Biisi on noussut Suomessakin kärkeen niin virallisella listalla kuin myös Spotifyssa. Blockfest esitteli artistin suomalaisyleisölle kesällä 2016 lennättämällä hänet ensimmäistä kertaa Ratinaan ja tuo laulajan nyt takaisin suosionsa huipulla.

Blockfestin ensimmäisessä artistijulkaisussa Post Malonea säestää osuvasti yhdysvaltalaiskollega Lil Pump, joka solmi levytyssopimuksen Warnerin kanssa vain 16-vuotiaana. Kovassa nosteessa olevan räppärin debyyttilevy ilmestyi 13. lokakuuta. Esiintyminen Blockfesteilla on artistille ensimmäinen Suomessa.

Blockfest on tuonut jo kymmenen vuoden ajan vipinää Tampereen tapahtumakesään (Kuva Julius Konttinen)
Blockfest on tuonut jo kymmenen vuoden ajan vipinää Tampereen tapahtumakesään (Kuva Julius Konttinen)

Klubiympyröistä raskassarjalaiseksi

Blockfest järjestettiin ensimmäistä kertaa muutaman tuhannen kävijän tapahtumana Tampereen Tullikamarilla vuonna 2008. Vuosien varrella puitteet ovat kävijämäärien myötä kasvaneet sisätiloista ensin Tullinaukiolle, sitten Ratinanniemeen ja lopulta myös Ratinan stadionille. Samalla Blockfest on vakiinnuttanut asemansa pitkäikäisten rock-festivaalien rinnalla.

Siinä missä tapahtuman esiintyjäkiinnitykset olivat ensimmäisinä vuosina verrattain pieniä, lähinnä hiphop-piireille tuttuja nimiä, nykyään Blockfest kilpailee kaikkien tuntemista tähtinimistä.

Esimerkiksi kesällä 2015 festivaali kiinnitti pääesiintyjäkseen Wiz Khalifan, jonka tuolloin ilmestynyt single See You Again ei ollut pelkästään kyseisen vuoden kuunnelluimpia kappaleita, vaan myös koko 2010-luvun menestyneimpiä rap-biisejä.

Kuluneena kesänä Blockfest toi Suomeen palkitun The Weekndin, joka oli juuri julkaissut uransa menestyneimmän pitkäsoiton ja tunnustetaan yleisesti maailmanlaajuiseksi supertähdeksi. Vastaavia kansainvälisiä tähtinimiä vierailee näillä leveysasteilla hyvin harvoin, varsinkaan suosionsa huipulla.

Vuosien varrella Tampereelle on houkuteltu muun muassa Snoop Dogg, Wu-Tang Clan, Ice Cube, Nas, A$AP Rocky, Lil Wayne, Migos, G-Eazy, Big Sean, Young Thug, Rick Ross, T.I. sekä lukuisia muita genren huippunimiä.

Blockfest-kävijöitä vuonna 2015 (Kuva Julius Konttinen)
Blockfest-kävijöitä vuonna 2015 (Kuva Julius Konttinen)

Festivaalista tulossa entistä kansainvälisempi

Viime vuosina Blockfesteilla on nähty monipuolisen kotimaisen kattauksen lisäksi kuusi kansainvälistä nimeä. Järjestäjien mukaan lukumäärä tulee jopa nousemaan ensi kesänä. Lisää esiintyjiä niin Suomesta kuin ulkomailtakin tiedotetaan koko kevään 2018 ajan.

Samaan aikaan tapahtuma houkuttelee kävijöitä yhä enemmän Venäjältä, Ruotsista ja Saksasta. Tuoreimman tutkimuksen mukaan Blockfest 2017 jätti Tampereen seudulle yhteensä peräti 21 miljoonaa euroa muun muassa ravitsemus-, kuljetus- ja majoituspalveluiden muodossa.

Tapahtuman ainutlaatuisesta tunnelmasta ja järjestelyiden onnistumisesta kertoo se, että tutkimusten mukaan valtaosa kävijöistä aikoo tulla festivaaleille uudelleen seuraavana vuonna. Perinteisesti tapahtuman VIP– ja Exclusive-liput myyvät ennakkomyynnissä ensimmäisinä loppuun.

  • Tapahtuman kotisivuille pääset tästä

Tapahtumamarkkinointi ei ole Päivän Lehden toimituksellista aineistoa, vaan yhteistyökumppanimme tuottamaa sisältöä.

Blockfest 2018

Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali

Jokaisena järjestysvuonnaan loppuunmyyty jo ennakkoon

Järjestetään historiansa 11. kertaa Tampereen ydinkeskustassa 17.-18.8.2018.

Ensimmäiset artistijulkistukset Post Malone (US), Lil Pump (US), Cledos, Gasellit, Gettomasa sekä Reino Nordin

Lipunmyynti käynnissä osoitteissa www.ticketmaster.fi/blockfest sekä www.tiketti.fi/blockfest

Kommentoi Facebookissa