Britannian pääministeri Boris Johnson eroaa tehtävistään – ”Kukaan ei ole korvaamaton”

Boris Johnson ilmoitti pitämässään tiedotustilaisuudessa eroavansa pääministerin virasta. (Kuva AOP)

Omaperäinen pääministeri selviytyi useasta kohusta, mutta viimeisin oli liikaa.

BRITANNIA Britannian pääministeri ja konservatiivipuolueen johtaja Boris Johnson on ilmoittanut pitämässään tiedotustilaisuudessa eroavansa tehtävistään. Hän aikoo jatkaa kuitenkin siihen asti, kunnes puolue on saanut valittua uuden johtajan.

Boris Johnson selviytyi useasta eri skandaalista pääministerikautensa aikana. Pöyristystä muun muassa herätti paljastus, kuinka tiukkojen koronarajoitusten aikana Johnson ja hänen henkilökuntansa pitivät juhlia säännöistä huolimatta.

Viimeinen kohu oli kuitenkin liikaa. Johnson oli nimittänyt sittemmin eroamaan joutuneen Chris Pincherin merkittävään puoluevirkaan, vaikka tiesi, että Pincheriä oli syytetty seksuaalisesta ahdistelusta. Viime päivinä lukuisat ministerit ja virkamiehet olivat eronneet Johnsonin johtamasta hallituksesta.

– Kukaan ei ole korvaamaton, eroaan viimeiseen asti viivyttänyt Johnson myönsi.

Borin Johnson totesi pääministerin viran olevan maailman paras työ ja antavansa tukensa seuraajalleen. Johnsonin johdolla maassa suoritettiin Brexit eli ero EU:sta. Britannia ehti myös jo ratifioida Suomen tulevan Nato-jäsenyyden. Vuoden 2019 vaaleissa konservatiivipuolue sai myös Johnsonin sanoin ”suurimman äänivyöryn sitten vuoden 1979”.

Lue myös: Suomesta ja Ruotsista Naton tarkkailijajäseniä – ”Tämä on hyvä päivä”

Kommentoi Facebookissa