Charles Leclercin paluu – otti todella helpottavan voiton

Charles Leclerc ajoi voittoon Itävallan F1-kilpailussa. (Kuva AOP)

Charles Leclercin Ferrari reistaili, mutta hän kykeni siitä huolimatta päihittämään Max Verstappenin Itävallan F1-kisan voittotaistelussa.

FORMULA 1 Ferrarin tähtikuljettajan Charles Leclercin ympärillä on viime aikoina kuohunut, mutta kohuun tuli Itävallan F1-kilpailussa pientä helpotusta, kun Leclerc kykeni ajamaan kauden kolmanteen osakilpailuvoittoonsa.

Helpolla Leclerc ei voittoaan saavuttanut. Hän ohitti kovasta rengaskulumasta kärsineen Red Bullin Max Verstappenin kisan aikana kahdesti, mutta lopussa Ferrari-auton kaasupoljin reistaili ja Verstappen saikin Leclercin melkein kiinni. Ferrari kesti kuitenkin maaliin asti.

Yhtä hyvin ei käynyt toiselle Ferrarin kuljettajalle Carlos Sainzille. Hänen autonsa syttyi palamaan. Sainz ajoi autonsa radalta pois ylämäkeen, kun palo yltyi. Palava auto alkoi liukua alamäkeen, mutta Sainz pystyi hyppäämään hitaasti alas valuvasta autosta pois ja Ferrari saatiin sammutettua.

Ennen Sainzin keskeytystä näytti siltä, että Ferrari ottaisi kaksoisvoiton. Sainz oli valmistautumassa ohittamaan Verstappenin.

Viikkoa aiemmin Silverstonessa Sainz oli ajanut voittoon. Leclercin väitettiin ajautuneen Ferrarin kanssa riitoihin, koska jäi Silverstonessa epäonnistuneen taktiikan takia neljänneksi. On huhuttu, etteivät Leclercin ja Sainzin välit ole lämpimät.

Voitto Itävallan Red Bull Ringillä oli Leclercille helpottava, mutta Verstappenkaan ei ollut pettynyt. Olihan Verstappen voittanut lauantaina sprinttikisan ja Sainzin teknisten ongelmien myötä hän pystyi ottamaan enemmän pisteitä, kuin osasi odottaa.

Verstappen johtaa MM-sarjaa 38 pisteellä. Leclerc nousi pistetaulukossa nyt toiseksi, kun Red Bullin toinen kuski Sergio Perez keskeytti Itävallassa ja jäi pisteittä.

Mercedeksellä ei ollut jakoa Itävallan kisassakaan Ferrarin ja Red Bullin vauhtiin. Talli nappasi kuitenkin hyvin pisteitä Lewis Hamiltonin oltua maalissa kolmas ja George Russellin neljäs.

Viidenneksi sijoittui Alpine-tallin Esteban Ocon, jolle tulos oli kauden paras toistaiseksi. Kuuluisan formulasuvun edustaja Mick Schumacher oli Haas-autollaan kuudes ja saavutti uransa parhaan F1-sijoituksensa.

Schumacher joutui alkukaudella kovan kritiikin kohteeksi, mutta kahdessa viimeisessä kisassa hän on ajanut pisteille. Potkuista tuskin enää huhutaan.

Valtteri Bottaksen kisa meni piloille jo ennen starttia, kun hän joutui starttaamaan rangaistusten takia varikolta. Hyvän nousun tehnyt Bottas oli maalissa lopulta 11:s. Fernando Alonso ohitti hänet aivan lopussa.

MM-pisteissä Bottas on yhdeksäntenä. Ocon nousi Itävallassa hänen edelleen.

F1-kaudesta on ajettu 11 kilpailua sarjan ollessa nyt puolessavälissä. Seuraavan kerran ajetaan Ranskan Paul Ricardilla 24. heinäkuuta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kiinalainen F1-kuski selvisi kauhukolaristaan vammoitta – valtavaa edistystä turvatoimissa

Kommentoi Facebookissa