Citroenilta synkkä uutinen rallin MM-sarjalle – tylyn päätöksen aiheutti Sebastien Ogier

Citroen lopetti toimintansa rallin MM-sarjassa kauden 2019 jälkeen.

Citroen lopetti toimintansa rallin MM-sarjassa kauden 2019 jälkeen. (Kuva AOP)

Citroen lopettaa toimintansa rallin MM-sarjassa välittömästi.

RALLI Ranskalainen autonvalmistaja Citroen on tehnyt kovan, mutta odotetun päätöksen. Citroen vahvisti, että se lopettaa toimintansa rallin MM-sarjasta välittömästi.

Syyksi Citroen kertoi, että kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier oli päättänyt jättää tallin kauden 2019 jälkeen. Ogier tehnee sopimuksen Toyotan kanssa. Citroen ei halua jatkaa ilman Ogieria.

– Sebastien Ogier on päättänyt jättää Citroen Racingin kauden 2019 jälkeen, minkä vuoksi Citroen-brändi on päättänyt pistää pisteen WRC-ohjelmalleen kauden 2020 osalta, tallin tiedotteessa kerrotaan.

Citroen olisi tiettävästi jättänyt MM-rallit joka tapauksessa vuoden kuluttua. Vetäytymisellä vuotta aiemmin talli säästää rahaa, kun realistisia menestysmahdollisuuksia ei 2020 ilmeisesti olisi ollut.

Citroenin päätös merkitsee, ettei Esapekka Lapilla olekaan ensi kaudeksi ajopaikkaa Citroenilla. Lapin sopimus olisi kattanut vielä ensi kauden.

– En aio valehdella, tämä on todella huono uutinen minulle, meille ja koko ralliperheelle. Olen pahoillani tallin työntekijöiden ja fanien puolesta. Mutta ei voi mitään, Lappi ilmoittaa Twitterissä.

Lappi vahvistaa samalla, että uuden työpaikan etsintä on jo hyvässä vauhdissa. Kyseessä on tiettävästi Fordin kalustolla kilpaileva M-Sport, joka on käytännössä enää ainoa vaihtoehto.

– Työ on alkanut toisen paikan löytämiseksi seuraaville vuosille. Aikaa ei ole paljon, mutta on hyvä ja vahva tiimi ympärilläni, Lappi toteaa Twitterissä.

Jos maailmanmestari Ott Tänak olisi pysynyt Toyotalla, olisi Citroen todennäköisesti jatkanut MM-sarjassa. Tänak päätti kuitenkin siirtyä Hyundaille ja Toyota tarvitsi uuden tähtikuljettajan tilalle. Ogierin värväys Toyotalle kertoo siitä, ettei MM-sarjassa ole tällä hetkellä kuin kolme todella kovaa huippua: Tänak, Ogier ja Thierry Neuville.

Rallin MM-sarjassa jatkavat ensi vuonna Toyota, Hyundai ja Fordilla kisaava M-Sport. Citroenin vetäytyminen on MM-sarjalle luonnollisesti ikävä takaisku.

Rallin MM-sarjan tekniset säännöt muuttuvat 2021. Silloin on määrä siirtyä ympäristöystävällisempään tekniikkaan, johon autonvalmistajat tulevat 2020-luvulla panostamaan merkittävästi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Australian maastopalot peruuttivat MM-rallin – päätöstä vitkuteltiin tarpeettomasti

Kommentoi Facebookissa