Coloradon suomalaisilla menee lujaa – Buffalon uskomaton surkeuskierre ohi

Joonas Donskoin seura NHL:ssä on Colorado Avalanche

Joonas Donskoin seura NHL:ssä on Colorado Avalanche. (Kuva AOP)

Joonas Donskoi viimeisteli kypärätempun ja Mikko Rantanen nousi NHL:n maalipörssin kakkoseksi. Buffalo Sabres puolestaan päätti ennätyksellisen voitottoman putkensa.

JÄÄKIEKKO Colorado Avalanchen murskavoitossa oli vahva suomalaismaku NHL:ssä keskiviikkona. Avalanche jyräsi Arizona Coyotesin kotonaan hurjin lukemin 9-3.

Ottelun avauserän alkupuoliskolla tehtiin kuusi maalia kolmen minuutin ja 27 sekunnin sisään. Niistä viisi teki Colorado ja näistä Coloradon maaleista kolme Joonas Donskoi.

Donskoi aloitti ja päätti tuon alun maalirumban. Suomalaislaituri syötti myöhemmin ottelun viimeisen osuman.

Donskoin kauden pistesaldo on nyt 15+13=28. Donskoin yhden kauden maaliennätys 16 on viime sesongilta 2019-2020, ja kauden maaliennätyksestään hän on siis enää yhden onnistumisen päässä.

Coloradon Mikko Rantanen kirjautti tehot 1+2. Päätöserässä syntynyt osuma oli hänelle kauden 21:s.

Rantanen, jonka kauden tehopisteet ovat 21+22=43, nousi jakamaan NHL:n maalipörssin toista sijaa Edmonton Oilersin Connor McDavidin kanssa. Kärjessä on Toronto Maple Leafsin Auston Matthews, joka on laittanut kiekon häkkiin 24 kertaa.

NHL:n pistepörssissä Rantanen hyppäsi kuudenneksi. Donskoi on suomalaisten pistepörssissä puolestaan neljäntenä Rantasen, Aleksander Barkovin (13+24=37) ja Sebastian Ahon (15+18=33) jälkeen.

NHL:n keskiviikon peleissä huomiota herätti myös Buffalo Sabres, joka voitti Philadelphia Flyersin 6-1. Ennen Flyers-peliä Buffalo oli hävinnyt 18 perättäistä ottelua, joista 15 varsinaisella peliajalla. Tuo 18 ottelun tappioputki oli NHL:n surkeusennätys sen jälkeen, kun tasapelit poistuivat voittolaukauskilpailujen myötä taalajäiltä kaudella 2005-2006.

Buffalo oli menettänyt maanantaina kolmen maalin johtoasemansa samaista Philadelphiaa vastaan ja hävinnyt jatkoajalla. Tällä kertaa Sabres ei hyytynyt.

Rasmus Ristolainen syötti Buffalon maaleista kaksi. Ristolainen on suomalaispuolustajien pistepörssissä kakkosena Miro Heiskasen (4+14=18) jälkeen.

Voitostaan huolimatta Buffalo jatkaa koko NHL:n jumbosijalla. Sabresilla ei ole mitään jakoa pudotuspeleihin, eikä seurassa vuodesta 2013 pelannut Ristolainen tule tänäkään keväänä nauttimaan pudotuspelien tunnelmasta. Edellisen kerran Buffalo on yltänyt pudotuspeleihin 2011.

Buffalo Sabres teki NHL:n nykyisen tappiokäytännön ennätyksen, mutta voitottomien otteluiden ennätyksestä joukkue oli sentään kaukana. Winnipeg Jets pelasi loppuvuodesta 30 perättäistä voitotonta ottelua. Näistä otteluista Jets hävisi 23 ja pelasi seitsemän tasapeliä.

Teksti Otto Palojärvi ja Jussi Lehmola

Lue myös: Eeli Tolvasen vahvat otteet jatkuvat NHL:ssä – Patrik Laineen tuska se vain syvenee

Kommentoi Facebookissa