Dallas Stars uhkaa tipahtaa pudotuspeleistä – Leijonat voisi saada vahvistuksia

Miro Heiskanen on NHL-seura Dallas Starsin luottopuolustaja.

Miro Heiskanen on NHL-seura Dallas Starsin luottopuolustaja. (Kuva AOP)

Suomalaispelaajiin vahvasti luottavat Nashville Predators ja Dallas Stars taistelevat pudotuspelipaikasta. Dallas on pahasti alakynnessä.

JÄÄKIEKKO Nashville Predators ei onnistunut varmistamaan NHL:n pudotuspelipaikkaansa keskiviikkona. Pudotuspeleistä varmuudella rannalle jäävä Columbus Blue Jackets kukisti Nashvillen kotonaan maalein 4-2.

Kaksi maalia syöttänyt Columbuksen puolustaja Mikko Lehtonen vietti NHL-uransa toista kahden tehopisteen iltaa. Uransa 26. NHL-ottelussaan esiintyneen Lehtosen kauden pistesaldo on nyt 0+6=6.

Kolme kertaa antautunut Nashvillen maalivahti Juuse Saros pysäytti 23 kiekkoa. Predatorsin Mikael Granlund, Erik Haula ja Eeli Tolvanen sekä Blue Jacketsin Patrik Laine jäivät kiikaritehoille.

Viime kesänä Stanley Cup -finaaleihin asti edennyt Dallas Stars ei kyennyt hyödyntämään Nashvillen tappiota. Starsin unelma pudotuspeleistä tällä kaudella näyttää yhä kaukaisemmalta joukkueen hävittyä keskiviikkona Tampa Bay Lightningin hallissa selvin lukemin 2-6.

Dallasin suomalaispelaajat hukkasivat ottelussa kiekkoja urakalla. Miro Heiskanen oli syyllinen Tampa Bayn ensimmäiseen, Esa Lindell kolmanteen ja Roope Hintz neljänteen maaliin.

Hintz (0+1) avusti Dallasin 2-3 -kavennuksessa päätöserän puolivälissä ennen kuin hukkasi kiekon heti perään ja Tampa Bay rankaisi 50 sekuntia myöhemmin. Hän on kirjauttanut kauden 40 ottelussaan 14+26=40 tehopistettä.

– Kun pelaa tällaista joukkuetta (Stanley Cup -mestari Lightning) vastaan, niin heille ei voi antaa paljoa ja heille ei voi antaa maaleja. Siinä neljännessä maalissa meillä oli kiekko täysin hallussa emmekä saaneet sitä alueeltamme ulos. Meillä oli täysi momentum, paljon energiaa, paljon virtaa ja sitten annamme heille sen neljännen maalin. Se oli valitettavaa, Dallasin päävalmentaja Rick Bowness manaili seuran verkkosivuilla.

Dallas on nyt neljän pisteen päässä Central-divisioonan viimeisellä playoff-paikalla majailevasta Nashville Predatorsista. Starsilla on kolme ja Predatorsilla kaksi ottelua jäljellä.

Dallas kohtaa perjantaina Tampa Bayn uudestaan vieraissa. Runkosarjaurakkansa Stars päättää kahteen otteluun Chicago Blackhawksin hallissa.

Suomen maajoukkueen johto lienee yhteydessä Dallasin tai Nashvillen pelaajiin ensi viikolla, kun NHL:n runkosarja on päättynyt. Leijonat saattaa saada NHL:stä muutaman vahvistuksen.

Teksti Otto Palojärvi ja Jussi Lehmola

Lue myös: Sebastian Aho hurjassa pisteputkessa

Kommentoi Facebookissa