Sebastian Aho hurjassa pisteputkessa

Sebastian Aho hyökkää Carolina Hurricanesin paidassa NHL:ssä.

Sebastian Aho hyökkää Carolina Hurricanesin riveissä NHL:ssä. (Kuva AOP)

Carolina Hurricanes on koko NHL:n kärjessä. Joukkueen tähtipelaaja Sebastian Aho on päässyt tehopisteille yhdeksässä perättäisessä ottelussa.

JÄÄKIEKKO Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho auttoivat Carolina Hurricanesin voittoon NHL:ssä tiistaina. Carolina kukisti Chicago Blackhawksin kotonaan 6-3 ja nappasi jo viidennen peräkkäisen täyden pistepottinsa.

Carolinan ykkösketju Teräväinen (1+2) – Aho (0+2) – Andrei Svetshnikov (2+1) hurjasteli kahdeksan tehopistettä. Aho venytti pisteputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi.

Carolina nousi toisessa erässä kahden maalin takaa rinnalle. Teräväinen avusti Svetshnikovin 2-2 -tasoituksessa.

Teräväinen ja Aho pohjustivat päätöserän alussa Svetshnikovin 3-2 -osuman, joka vei Carolinan lopulliseen johtoon. Teräväinen viimeisteli kolme minuuttia myöhemmin voittomaaliksi muodostuneen 4-2 -osuman Ahon syötöstä.

Suomalaisista näkyvästi oli esillä myös Carolinan puolustaja Jani Hakanpää, joka kirjautti tililleen kuusi taklausta. Se oli ottelun paras lukema.

Maalivahti Kevin Lankinen ei ollut Chicagon kokoonpanossa. Kautensa Lankinen aloitti vahvasti, mutta viime aikoina luottoa on tullut hänelle vähemmän.

Koko NHL:n kärkipaikalla porskuttava Carolina johtaa Central-divisioonaa neljän pisteen turvin ennen Floridaa. Chicago jää pudotuspelien ulkopuolelle.

Kasperi Kapanen avusti Pittsburgh Penguinsin voittomaalissa tiistaina, kun Pittsburgh kukisti Philadelphia Flyersin vieraissa 7-3. Kapasen (0+2) ahkera karvauspeli pohjusti päätöserässä voittomaaliksi jääneen 4-2 -osuman, jonka viimeisteli Jason Zucker.

Kapanen on syttynyt runkosarjan lopulla vahvaan pisteputkeen. Hän on kerännyt viimeisessä kahdeksassa ottelussa 3+4=7 tehopistettä.

East-divisioonaa johtavalla Pittsburghilla on kahden pisteen kaula Washington Capitalsiin ja neljän pisteen kaula Boston Bruinsiin. Sekä Capitals että Bruins ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän kuin Penguins. Philadelphia puolestaan jää pudotuspelien ulkopuolelle.

Teksti Otto Palojärvi ja Jussi Lehmola

Lue myös: Kaapo Kakon kausi päättyy runkosarjaan – ”Ei tietenkään ole hyvä fiilis”

Kommentoi Facebookissa