Dallasin suomalaiset loistivat todella tärkeässä voitossa

Nuorten maailmanmestari Roope Hintz on vakiinnuttanut paikkansa Dallas Starsin NHL-joukkueessa.

Nuorten maailmanmestari Roope Hintz on vakiinnuttanut paikkansa Dallas Starsin NHL-joukkueessa. (Kuva AOP)

Suomalaispelaajien tähdittämä Dallas Stars säilytti vielä mahdollisuutensa pudotuspelipaikkaan.

JÄÄKIEKKO Suomalaishyökkääjät Roope Hintz ja Joel Kiviranta olivat kovassa iskussa perjantain NHL-kierroksella, kun heidän edustamansa Dallas Stars otti äärimmäisen tärkeän 5-2 -voiton Tampa Bay Lightningista. Voitto piti Dallasin pudotuspelimahdollisuudet elossa.

Hintz takoi pudotuspelipaikasta taistelevalle Dallasille ottelussa tehot 1+2 ja Kiviranta 1+1. Puolustaja Miro Heiskanen säesti yhdellä syöttöpisteellä.

Ykkösketjun sentterinä huikeaa kautta pelaavan Hintzin tähtihetket osuivat ottelun toiseen erään. Hintz pohjusti ensin Joe Pavelskin viimeistelemiä 2-0- ja 3-1 -osumia ja iski itse ajassa 39.45 lopullisen niitin Tampan arkkuun.

Ja sen Hintz teki todella komeasti ja kylmähermoisesti, kun Kiviranta oli lähettänyt hänet läpiajoon: kiekko jäätävästi ylänurkkaan.

Kiviranta sai puolestaan viimeistellä ottelun loppunumerot ajassa 43.49, kun hän luuti irtokiekon sisään.

– Koko kausi on sujunut todella hyvin keskenämme. Olemme löytäneet toisemme hyvin ja haluamme pelata keskenämme. Se on se suurin asia, Hintz viittasi lehdistötilaisuudessa Pavelskin ja Kivirannan puoleen.

Hintz on ollut äärimmäisen tärkeä pelaaja Keskisen divisioonan viimeisestä pudotuspelipakasta Nashville Predatorsin kanssa taistelevalle Dallasille. Hän on tehtaillut 41 ottelussa upeat pisteet 15+28=43.

Tampa-ottelussa tehot 2+2 saalistanut Pavelski johtaa Dallas Starsin sisäistä pörssiä lukemin 24+26=50, mutta hän on pelannut 13 ottelua Hintziä enemmän.

Dallas hiillostaa Nashvillea kahden pisteen päässä. Molemmilla on pelaamatta enää kaksi ottelua.

Dallas pelaa viimeiset ottelunsa vieraissa Chicago Blackhawksia vastaan, jolla ei ole enää mahdollisuuksia pudotuspeleihin. Nashville puolestaan pelaa kotonaan runkosarjan viimeiset ottelunsa divisioonan voiton varmistanutta Carolina Hurricanesia vastaan.

Dallasin voitto Tampasta sinetöi samalla jo kauden ensimmäisen pudotuspeliparin. Tampa Bay saa vastaansa osavaltion paikallisväännössä Aleksander Barkovin kipparoiman Florida Panthersin.

Patrik Laine katkaisi heikon putkensa

Columbus Blue Jacketsin Patrik Laineen neljän ottelun mittaiseksi venynyt pisteetön putki on päättynyt NHL:ssä. Laine palasi pisteille Suomen aikaa perjantaina, kun hän tarjoili syötön Gavin Bayreutherin ajassa 1.43 viimeistelemään 1-0 -maaliin.

Columbus teki myös ottelun toisen maalin, mutta sitten tuli Detroit Red Wings. Columbus jäi hetkessä Detroitin jyrän alle.

Detroitin toisessa erässä kolmeen minuuttiin iskemät kolme maalia siivittivät sen 5-2 -voittoon keskisen divisioonan häntäpään joukkueiden väännössä.

– He saivat virtaa tehtyään ylivoimamaalin ja alkoivat hallita ottelua. He olivat paremmalla jalalla liikkeellä ja puristivat mehut meistä. Siinä on tämän ottelun tarina, Columbuksen päävalmentaja John Tortorella kuittasi lehdistötilaisuudessa.

Kokenut Valtteri Filppula lukeutui voiton arkkitehteihin kuittaamalla tililleen kolme syöttöpistettä.

Laineella on koossa 45 ottelusta tehot 12+10=22. Filppulan saldo 37 ottelusta näyttää lukemia 5+9=14.

Teksti Kari Aho ja Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonien MM-ryhmään ei tule montaakaan NHL-vahvistusta

Kommentoi Facebookissa