Leijonien MM-ryhmään ei tule montaakaan NHL-vahvistusta

Suomi on miesten jääkiekon hallitseva maailmanmestari

Suomi on miesten jääkiekon hallitseva maailmanmestari. (Kuva AOP)

Leijonat vahvistui tällä viikolla neljällä pelaajalla Avangard Omskista ja HIFK:sta. Potentiaalisia NHL-vahvistuksia tarjolla ei ole montaa.

JÄÄKIEKKO Leijonat aloitti tällä viikolla Vierumäellä harjoitusleirin parin viikon kuluttua alkaviin Latviassa pelattaviin MM-kisoihin. Lopullinen joukkue on selvillä vasta parin viikon kuluttua, mutta moni leirillä oleva pelannee MM-kisoissa.

Suomi pelaa ennen MM-kisoja vain kolme harjoitusottelua. Ne kaikki pelataan ensi viikolla Tshekin EHT-turnauksessa.

– Hyvin lähtenyt käyntiin. Eilen kaksi jäätä, tänään yksi. Tosi innokas ryhmä on kyllä kasassa. Intoa näkyy kyllä tuolla jäällä. Pari hyvää treenipäivää vielä ja ensi viikolla sitten pelejä kohti, kommentoi Suomen joukkueen General Manager Jere Lehtinen perjantain tiedotustilaisuudessa.

Tällä viikolla ryhmä täydentyi neljällä pelaajalla. KHL-mestari Avangard Omskista Leijoniin liittyvät puolustajat Ville Pokka ja Oliwer Kaski. HIFK:sta Leijonat saa vahvuuteensa hyökkääjät Anton Lundellin ja Jere Sallisen.

– Hienoa, että saatiin kaksi KHL-mestaria mukaan. Olivat tosi innoissaan lähdössä mukaan. IFK:sta saatiin mukaan Sallinen ja Lundell. Tosi hyvin sopivat kaikki tähän ryhmään, kommentoi Lehtinen.

Monia tietysti kiinnostaa, saako Leijonat vahvuuteensa NHL-vahvistuksia. Päättyyhän NHL:n runkosarja ennen MM-kisoja ja samalla 15 NHL-seuran kausi on ohitse.

Lehtinen teki perjantaina selväksi, ettei montaakaan NHL-pelaajaa ole Leijoniin tulossa. Monella pelaajalla on sopimus katkolla.

– Näistä tippuvien seurojen pelaajista kuudella pelaajilla on sopimus ensi kaudeksi. Ilmoitellaan, että jos on ilmoitettavaa heidän osaltaan, Lehtinen sanoi.

Lehtinen painottaa, ettei pelaajan kannata riskeerata sopimusneuvottelujaan MM-kisoissa mahdollisen loukkaantumisen takia.

– Ymmärrettävää on, etteivät pelaajat riskeeraa, kun heidän työnsä on siellä.

Edellisessä MM-turnauksessa 2019 Suomen vahvuudessa oli vain kaksi NHL-pelaajaa, mutta Leijonat voitti silti MM-kultaa. Myöhemmin eri analyyseissa arvioitiin, että joukkueen vahvuus oli pitkä leiritysaika, jossa pelaajat oppivat tuntemaan toisensa hyvin.

Tällä kaudella vuoden 2019 maailmanmestareista NHL:ssä ovat pelanneet maalivahdit Veini Vehviläinen ja Kevin Lankinen, puolustajat Henri Jokiharju, Niko Mikkola, Mikko Lehtonen ja Jani Hakanpää sekä hyökkääjät Kaapo Kakko, Eetu Luostarinen, Joel Kiviranta ja Juho Lammikko. Siis lähes puolet kultajoukkueesta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Pikkuleijonien MM-kisoille kammottava päätös

Kommentoi Facebookissa