Darude edustaa Suomea Euroviisuissa – ”Tämä on haaste musiikillisesti sekä artistina että tuottajana”

Darude alias Ville Virtanen kertoi ensin kieltäytyneensä Euroviisuedustuksesta.

Darude alias Ville Virtanen kertoi ensin kieltäytyneensä Euroviisuedustuksesta. (Kuva Warner Music Live)

Yleisö saa äänestää kolmesta kappaleesta, joissa solistina toimii Sebastian Rejman.

EUROVIISUT Suomen Euroviisuedustaja julkistettiin tänään, ja ennakkoarvailut liikkuivat Antti Tuiskusta Robiniin. Ylen valinta oli kuitenkin hieman yllättäen Darude eli Ville Virtanen, jonka taustalta löytyy vuonna 1999 julkaistu kansainvälinen suurhitti Sandstorm.

– Tämä on ollut haaste musiikillisesti sekä artistina että tuottajana. Rajoitteena Euroviisuissa on biisin kolmen minuutin kesto, Darude mietti ja kertoi valinneensa kolme kappaletta noin 30 ehdokkaasta.

Koska kappale ei voi kisassa olla instrumentaalikappale, äänensä Daruden musiikkiin antaa Giant Leapista ja juontajatehtävistä tuttu Sebastian Rejman.

Yleisö pääsee äänestämään raadin kanssa suosikkinsa kappaleista, jotka julkistetaan helmikuun aikana yksi kerrallaan. Suomen edustuskappale valitaan Uuden Musiikin Kilpailussa Turun Logomossa lauantaina 2.3. klo 21 ja lähetys nähdään myös TV 2:ssa ja Yle Areenassa.

Viime vuonna Euroviisut voitti Israelin Netta Barzilai, joten kisat järjestetään tänä keväänä Tel Avivissa 14.5.–18.5. Semifinaalit ovat 14. ja 16. toukokuuta, ja finaali lauantaina 18. toukokuuta. Viime vuonna Suomea edusti Saara Aalto.

Lue myös: Euroviisuvoitto ennakkosuosikille Israeliin metoo-hengessä – ”Kiitos, että erilaisuus voitti”

Kommentoi Facebookissa