Dennis-myrskyn tuhot pääosin paikallisia – vahinkoja erityisesti Pohjanmaan rannikkoseudulla

Erityisesti Pohjanmaan alueella on kärsitty katkenneista puista.

Myrskyn jäljiltä on kärsitty muun muassa katkenneista puista. (Kuvituskuva Fotolia)

Puuskainen tuuli jatkuu osassa Suomea myös maanantaina, mikä voi aiheuttaa vielä tuhoja.

SÄÄTILA Dennis-myrskyn aiheuttamat tuhot ovat jääneet toistaiseksi hyvin paikallisiksi. Sunnuntaina riehunut myrsky katkoi puita ja sähkölinjoja etenkin Pohjanmaalla.

LähiTapiola Pohjanmaan korvausjohtajan Åsa Kronlundin mukaan Vaasassa ja sen lähiseuduilla myrsky on tehnyt jonkin verran tuhojaan. Vahinkoilmoituksia on tehty muun muassa kaatuneista puista ja peltikattojen irtoamisista.

– Toistaiseksi on ilmoitettu yksittäisistä vahingoista. Aamulla radiossa kerrottiin, että pelastuslaitoksella on ollut yön aikana nelisenkymmentä tapausta myrskyyn liittyen. Suurin osa vahingoista on koskenut kaatuneita puita, mutta mitään vakavampia vahinkoja ei ole ilmoitettu, Kronlund sanoo.

Myrsky riehui voimakkaimmin noin puolenyön tietämillä. Myrskytuulet puhalsivat rajusti erityisesti rannikkoseuduilla Selkämerellä, Merenkurkussa ja Perämerellä. Myrsky katkoi sähkölinjoja ja katkaisi myös sähköt yli 10 000 kotitaloudelta.

Puuskainen tuuli jatkuu osassa Suomea myös maanantaina, mikä voi aiheuttaa vielä tuhoja. Vahinkoilmoituksia voi myös tulla lisää, kun vapaa-ajan asunnoilla on käyty tarkistamassa tilanne.

Lue myös: Tuuli voimistuu merialueilla myrskylukemiin – voimakkaimmat puuskat länsirannikolla

Kommentoi Facebookissa