Kalle Rovanperä hämmästyttää – saattaa olla kaikkien aikojen kovin rallikuski

Kalle Rovanperä ajaa rallin MM-sarjassa Toyotalla ensimmäistä kauttaan.

Kalle Rovanperä ajaa rallin MM-sarjassa Toyotalla ensimmäistä kauttaan. (Kuva AOP)

Kalle Rovanperä on suorastaan ylivertainen lahjakkuus, joka voi rikkoa kaikki rallin MM-sarjan ennätykset.

RALLI Kalle Rovanperästä on puhuttu ralliautoilun tulevana supertähtenä jo vuosien ajan, vaikka ikää hänellä on vasta 19 vuotta. Kaiken hehkutuksen jälkeen Rovanperän Ruotsin rallin kolmostila ei itsessään ollut yllätys, mutta hänen kypsä suoritustasonsa yllätti kaikki.

Rovanperä pystyi Ruotsissa haastamaan tasapäisesti sarjan kärkinimiä, vaikka ajoi WRC-autolla vasta toista MM-ralliaan. Ralli vaatii kokemusta. Rovanperä ajaa vähäisestä tuntumastaan huolimatta hämmästyttävän korkealla tasolla.

Ruotsin rallin jälkeen kuuma kysymys on, miten hyväksi Rovanperä voikaan vielä kehittyä? Onko hänellä mahdollisuus rikkoa Sebastien Loebin yhdeksän maailmanmestaruuden ennätys?

MM-sarjan pienemmissä luokissa kilpailleista kuljettajista Rovanperä on ollut ylivertainen lahjakkuus. Siitä kertoo fakta, että hän nousi MM-sarjan pääluokan WRC:n tehdaskuljettajaksi vain 19-vuotiaana.

Nykyisen kehitystasonsa valossa Rovanperästä voi tulla MM-sarjaan ylivoimainen kuljettaja. Hän voi kilpailla huipulla parikymmentä vuotta ja mahdollisesti vaikka tuplata Loebin ennätyksen.

Enää ei kysytä, onko Rovanperä riittävän kypsä WRC-tasolle. Nyt kysytään, voiko Rovanperä voittaa MM-rallin jo tällä kaudella? Voisiko hän voittaa maailmanmestaruuden jo kaudella 2021, kun kilpailuista on jo kokemusta?

Lähes sataprosenttisella varmuudella voi ennustaa, että Rovanperä ainakin on seuraava suomalainen rallin maailmanmestari. Hän tulee 2020-luvun alkupuolella päättämään suomalaisten pari vuosikymmentä kestäneen kuivan kauden. Marcus Grönholm voitti edellisenä suomalaisena rallin maailmanmestaruuden 2002.

Suomalaiselle ralliautoilulle Rovanperä on suoranainen lottovoitto. Uudet tähdet ovat olleet Suomessa vähissä. Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen urakehitys on polkenut paikallaan ja Jari-Matti Latvalan ura huipputasolla on lähes varmuudella ohi.

Rovanperää voi kiittää siitä, ettei ralliautoilulle ei tule käymään Suomessa, kuten mäkihypylle.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Toyota teki erittäin fiksun ratkaisun – Kalle Rovanperä nyt jo Jari-Matti Latvalan veroinen

Kommentoi Facebookissa