Jokereiden Kultaleijonalla hurja kausi – suomalaisten ennätys menossa uusiksi

Mikko Lehtonen on ollut Jokereissa hurjassa vireessä.

Mikko Lehtonen on ollut Jokereissa hurjassa vireessä. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokereiden Mikko Lehtosen huhutaan siirtyvän ensi kaudeksi NHL:ään. Sieltä on tulossa useampia tarjouksia.

JÄÄKIEKKO Jokerit tyrmäsi maanantaina KHL:ssä Moskovan Dynamon 5-0. Huippuvireinen puolustaja Mikko Lehtonen, viime kevään Kultaleijona, tykitti tehopisteet 1+3.

Jokerit ratkaisi ottelun jo toisessa erässä. Kolmas erä olikin pelkkää pelailua.

– Alkuun tuntui, että oli kovatempoinen peli, mutta tietenkin 5-0, niin kaverilla katkeaa niska. Viimeinen erä oli enemmänkin, että pelattiin kello pois alta. Kaverilla ei ollut enää hirveästi eforttia, kommentoi Lehtonen.

Lehtonen toteaa Jokereiden olevan lupaavassa vireessä pudotuspelien lähestyessä.

– Me ollaan koko ajan haluttu parantaa pleijareita kohti ja mun mielestäni pelattiinkin tänään hyvä matsi. Koko ajan täytyy olla valmiita, kun mennään kevättä kohti ja halutaan olla heti valmiina, kun ne pelit alkaa.

Lehtonen painottaa, että hyvä puolustuspeli on onnistumisten avain.

– Varmaan se tasaisuus on, ettei tule mitään hups-maaleja. Puolustetaan tiiviisti. Hyökkäyspeli meiltä tulee kyllä, kun puolustetaan hyvin.

Lehtosella, viime kevään maailmanmestarilla, menee lujaa. Hän on kerännyt 58 ottelussa tehopisteet 17+31=48, joilla johtaa Jokereiden sisäistä pistepörssiä.

– Ihan hyvin on menneet pelit ja ihan kiva, että on tullut onnistumisia pisteiden muodossa. Kun on tulosyksikössä, täytyy niitä pisteitä tullakin. Kyllä mä vaadin itseltäni sitä. Toivotaan, että homma jatkuu tämmöisenä, kun pleijarit alkaa, hän arvioi.

Lehtonen on tällä kaudella mennyt valtavasti eteenpäin. Hän suorastaan pursuaa itseluottamusta.

– Kun tulee onnistumisia ja peli kulkee, niin se on ihan itsestään selvää, että se ruokkii itseluottamusta. Kyllä tässä on pelattu kovassa flow-tilassa ja on joka päivä tehty hommia sen lisäksi. Tulos on sen mukainen.

Lehtosen mukaan kesäharjoittelussa ei ollut mitään erikoisuuksia. Kova työ tuottaa tuloksia.

– Viime kausi oli hyvä ja maailmanmestaruus toi lisäbuustia. Kesällä tein kovasti hommia, mutta en ole mitään hirveästi muuttanut harjoittelussa.

Huhuissa Lehtosta viedään NHL:ään. Eri lähteiden mukaan useat NHL-seurat ovat kiinnostuneita Lehtosen palveluksista.

Lehtonen ei itse asiaa ajattele.

– Alkuun imarteli, mutta nyt se on enemmänkin kääntynyt ärsytyksen puolelle. Agentit hoitaa sitä hommaa ja katotaan sitten kauden jälkeen. Mulla on nyt täysi fokus Jokereissa ja playoff-runissa, hän toteaa kuumista huhuista.

Jokereilla on runkosarjasta jäljellä vielä kolme ottelua. Niissä peleissä Lehtonen rikkoo Esa Pirneksen nimissä olevan KHL:n runkosarjan suomalaisten piste-ennätyksen, jos kerää kolme pistettä. Pirnes saalisti kaudella 2008-09 Atlant Mystitshissä pisteet 22+28=50.

Lehtosella ei ollut moisesta ennätysmahdollisuudesta tietoinen.

– Nyt ei ollut sellaisesta kyllä mitään tietoa. Mä olen saavuttanut tällä kaudella paljon hienoja juttuja, enkä siitä ennätyksestä mitään stressiä ota. Jos tulee, niin on tullakseen, mutta pääasia, että voitetaan niitä pelejä, hän sanoi asiasta.

Haastattelu Otto Palojärvi, Hartwall-areena

Lue myös: Juhamatti Aaltonen osana tyhjennysmyyntejä – ”Hyvien jätkien kanssa pääsee pellaamaan”

Kommentoi Facebookissa