Juhamatti Aaltonen osana tyhjennysmyyntejä – ”Hyvien jätkien kanssa pääsee pellaamaan”

Olympiamitalisti ja maailmanmestari Juhamatti Aaltonen on palannut Kärppiin.

Olympiamitalisti ja maailmanmestari Juhamatti Aaltonen on palannut Kärppiin. (Kuva AOP)

Juhamatti Aaltonen palasi Kärppiin Pelicansin tyhjennysmyynnin myötä. Lauantaina Aaltonen loisti Helsingissä HIFK:ta vastaan Kärppien voittaessa 4-1.

JÄÄKIEKKO Oulun Kärpät otti lauantaina maukkaan revanssin HIFK:sta jääkiekon SM-liigassa, kun se haki Helsingistä täyden pistepotin lukemin 4-1. Perjantaina Kärpät taipui HIFK:lle 1-5-lukemin Oulussa.

Yksi Kärppien pirteimpiä hyökkääjiä oli jälleen kerran Juhamatti Aaltonen, joka pelasi nyt toisen pelinsä Kärpissä tällä kaudella. Aaltonen sai paljon vastuuta ja oli alati vaarallinen.

Aaltonen, 34, pelasi alkukauden Pelicansissa, kunnes päätyi lahtelaisseuran tyhjennysmyynnin kautta Ouluun. Aaltonen oli edellisen kerran edustanut Kärppiä kaudella 2013-2014.

Miltä paluu tuttuun ja turvalliseen Ouluun on tuntunut?

– Hyvältä. Hyvien jätkien kanssa pääsee pellaamaan ja joukkueessa on hyvä meininki. Tosi kivaa on ollut, Aaltonen sanoi Sport Contentille.

Aaltonen tunnetaan etenkin hyökkäyspään taidoistaan, mutta Pelicansissa häntä käytettiin jopa alivoimalla. Kuinka paljon harmittaa, että se vastuu näyttäisi olevan poistumassa Kärpissä?

– Ei se kyllä miestä syö, Aaltonen naurahti.

– Katotaan nyt. Mä olen koko ajan kyllä valmiina, jos tulee tarvetta, niin kyllä mä hyppään sitten askiin. Ei harmita kyllä, ettei sinne pääse. Pelataan sitä, mitä on tarjolla, Aaltonen jatkoi huvittuneena.

Aaltonen on istutettu Kärpissä kokeneeseen ketjuun. Hänen rinnallaan pelaavat Jussi Jokinen ja Janne Pesonen. Keski-ikä ketjulla on lähenpänä 40 vuotta kuin 30 vuotta.

– Eihän me yhdessä olla kovin paljoa pelattu, mutta onhan siihen ollut helppo tulla siinä mielessä, että he ovat molemmat tuttuja jätkiä. Tiedämme toistemme metkut, niin on siinä helppo pelata, Aaltonen sanoi.

Aaltonen tuli mukaan Kärppien kokoonpanoon kovaan saumaan, kun vastassa oli kaksi kertaa HIFK. Etelän ja pohjoisen taisteluista on muodostunut viime vuosien aikana kovia pelejä.

– Kyllähän nämä ovat aina hienoja taisteluita. Lauantai-ilta ja Helsingissä pelataan, niin on aina hieno meininki ja halli täynnä. On siinä aina vähän ekstralatausta, Aaltonen hehkutti.

Oliko ilmassa jopa vähän jo kevään tuntua?

– No oli siinä vähän. Oli siinä sellaista ekstraa. En nyt osaa sitten sanoa, että onko ne pelit sen hääppösempiä keväälläkään, mutta oli ainakin tunnetta varsinkin nyt, kun pelattiin peräkkäisinä iltoina. Mukavia pelejä nämä IFK-pelit ovat, Aaltonen sanoi.

Aaltosen siirron Ouluun olisi voinut kuvitella olevan helppo, mutta siirto ei ollut mitenkään itsestäänselvyys.

– Kyllähän siinä joutuu aina vähän vääntämään ja kääntämään ja miettimään. Kyllä se kai aika nopeasti meni kuitenkin loppupeleissä, Aaltonen muotoili.

Aaltonen pelasi vielä hetki sitten Antti Tyrväisen kanssa Pelicansissa samassa ketjussa, mutta nyt kaksikko pelasi vastakkain kahtena iltana peräkkäin. Tyrväinen siirtyi Pelicansin tyhjennysmyynnissä HIFK:n riveihin. Aaltonen myöntää, että ketjukaverin kohtaaminen tuntui oudolta.

– No onhan se vähän outoa. Keskiviikkona vedettiin vielä Kouvolassa samassa kentässä ja sitten oltiin jo perjantaina vastakkain Oulussa. Onhan se tavallaan vähän hassu tilanne, mutta se on osa tätä bisnestä. Eihän siinä auttanut sitten muuta kuin pelata vain ja elää asian kanssa, Aaltonen naurahti.

Haastattelu Ville Hirvonen, Hartwall-areena

Lue myös: Jokerit hävisi ison yleisön edessä – tuomaritoiminta hämmästytti

Kommentoi Facebookissa