Jokerit hävisi ison yleisön edessä – tuomaritoiminta hämmästytti

Päävalmentaja Lauri Marjamäki luotsaa KHL-seura Jokereita.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki luotsaa KHL-seura Jokereita. (Kuva AOP)

Ysäriteema veti Jokereiden peliin paljon väkeä. Metallurg Magnitogorsk voitti rankkarikisan päätteeksi.

JÄÄKIEKKO Jokerit taipui lauantaina kotiottelussaan Metallurg Magnitogorskille rankkarikisan päätteeksi 3-4. Jokerit loi enemmän paikkoja, mutta tehottomuus sekä erikoistilanteet ratkaisivat.

Jokerit sai enemmän jäähyjä kuin vastustaja. Tuomaritoiminta herätti kritiikkiä.

– Tasakentin oltiin aika ylivoimaisia, mutta harmi, ettei saatu enempää ylivoimaa tähän peliin. Kuusi alivoimaa ja kaksi ylivoimaa. Se vähän ihmetyttää, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki seuransa nettisivuilla.

Marjamäki myönsi, että hänen pelaajansa olisivat voineet laittaa paikoistaan sisäänkin.

– Tehottomuus vähän vaivasi. Toinen erä oli ihan yhtä päätyä, muttei saatu enempää tulosta aikaiseksi. Kolmas erä oli hyvä ponnistus joukkueelta, kun tultiin takaa tasoihin, hän sanoi.

Jokerit juhlisti ottelussa menestyksekkäintä vuosikymmentään 1990-lukua, jolloin se voitti neljä Suomen mestaruutta. Ysäriteema vetikin Hartwall-areenalle paljon väkeä.

– Kiitos yleisölle! Lähes 11 000 katsojaa paikalla ja olisimme tietenkin halunneet ottaa voitto heille. 1990-luku oli hieno vuosikymmen Jokereille ja sitä nostatettiin ennen peliä palaverissa. Harmi, että jouduttiin tyytymään pisteeseen, Marjamäki totesi asiasta.

Jokerit on KHL:n läntisessä konferenssissa kolmantena viiden pisteen päässä toisena olevasta SKA Pietarista. Sekä SKA:lla että Jokereilla on pelaamatta neljä ottelua.

Maanantaina Jokerit saa Helsingissä vieraakseen Moskovan Dynamon, joka on läntisessä konferenssissa neljäntenä kolmen pisteen päässä Jokereista. Runkosarjan kolmospaikan kannalta peli ratkaisee paljon.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Irvokkaat tyhjennysmyynnit ovat SM-liigan perinnettä

Kommentoi Facebookissa