Poliisi valvoi tehostetusti raskasta liikennettä – tarkastuksissa löytyi 12 etsintäkuulutettua henkilöä

Valvontajakson aikana tarkastettiin yhteensä 1 791 raskasta ajoneuvoa, joista viidennes oli ulkomaisia.

Valvontajakson aikana tarkastettiin yhteensä 1 791 raskasta ajoneuvoa, joista viidennes oli ulkomaisia. (Kuva Fotolia)

Kuljettajille määrättiin lähes 500 eri seuraamusta sekä annettiin liki 250 huomautusta.

TEHOVALVONTA Poliisin raskaan liikenteen tehovalvonnassa viime viikolla tarkastettiin yhteensä 1 791 raskasta ajoneuvoa, mikä vastaa hyvin ennalta asetettua tavoitetta. Tarkastetuista ajoneuvoista noin viidennes oli ulkomaisia ajoneuvoja.

Kuljettajille määrättiin kokonaisuudessaan lähes 500 eri seuraamusta sekä annettiin lisäksi liki 250 huomautusta. Osalle kuljettajista kirjoitettiin seuraamuksia useammasta kuin yhdestä rikkeestä.

Kuljettajille määrättiin 74 seuraamusta tarkkaamattomuudesta liikenteessä. Poliisihallituksen poliisitarkastaja Kari Onnisen mukaan määrä nelinkertaistui edelliseen tehovalvontajaksoon verrattuna. Tarkkaamattomuuden lisäksi ajo-oikeudettomuus ja rattijuopumukset nousivat huolestuttavina ilmiöinä esille.

– Ajo- ja lepoaikarikkeiden määrä on edelleen kohtuuttoman suuri suhteessa tarkastettujen ajoneuvon määrään. Muutosta parempaan ei ole edelleenkään tapahtunut, Onninen sanoo.

Ajo- ja lepoaikarikkomuksia todettiin 268 sekä ajopiirturirikkomuksia 38 kappaletta. Ajo- ja lepoaikarikkomukset lisääntyivät syksystä noin 47 prosenttia, ja vastaavasti ajopiirturirikkomukset lisääntyivät 58 prosenttia edellisestä tehovalvontajaksosta.

Tarkastuksissa tavattiin 13 ajo-oikeudetonta ja 12 etsintäkuulutettua henkilöä. Lisäksi valvontajakson aikana paljastui kahdeksan alkoholirattijuopumusta, kun edellisellä kerralla lukema oli nolla. Epäkuntoisuuksien takia seuraamuksia määrättiin 93 tapauksessa. Näistä matka jouduttiin keskeyttämään 16 tapauksessa kokonaan.

Poliisi valvoi raskasta liikennettä tehostetusti 10.2.–16.2.2020 koko maassa. Valvontateemaan osallistuivat kaikki poliisilaitokset. Valvonnan tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen sekä harmaan talouden ja kuljetusrikollisuuden torjunta.

Lue myös: Vältä riskejä hiihtolomaliikenteessä – poliisi valvoo teitä, joilla on esiintynyt onnettomuuksia

Kommentoi Facebookissa