Downsizing vaatii uhrinsa – V12-koneisen Mercedes-AMG SL 65:n päivät ovat pian luetut

SL 65 AMG:ssa tupla-ahdetusta V12:sta irtosi jo 612 hevosvoimaa Mersun tehdasvirittäjä AMG:n tehokuurin ansiosta.

SL 65 AMG:ssa tupla-ahdetusta V12:sta irtosi jo 612 hevosvoimaa Mersun tehdasvirittäjä AMG:n tehokuurin ansiosta. (Kuva Mercedes)

Auto on vedonnut lähinnä kaksitoistasylinterisen täysimoottorin statusta arvostaneisiin ostajiin.

AUTOT Mercedes-Benz tarjosi jo 1960-luvun lopulta lähtien eurooppalaiseksi moottoriksi massiivista 6,3-litran veekasia S-luokan edustussedanin pellin alle. Seuraavalla vuosikymmenellä koneen koko kasvoi jo 6,9 litraan, mutta 1980-luvulle tultaessa Mersun suurin pannu oli ainoastaan viisilitrainen kasi.

Asiat alkoivat kuitenkin muuttua, kun arkkivihollinen BMW esitteli vuonna 1986 sodanjälkeisen Saksan ensimmäisen V12-moottorin 7-sarjaan. Mercedes joutui suorastaan paniikin valtaan, ja S-luokkaan tuotiin hätäratkaisuna 5,6-litrainen V8.

Baijerilaiset haluttiin kuitenkin lyödä heidän omilla aseillaan, ja niinpä Mersu alkoi pikaisesti kehittää omaa V12:taan. Kuusilitrainen pata tuotiin ensimmäistä kertaa vuonna 1991 esiteltyyn W140-koriseen S-luokkaan. Pian sen sai myös auton coupé-versioon, ja luksusluokan SL-roadster oli seuraava käyttökohde. Vuonna 1993 lanseerattu SL 600 oli tähtimerkin ensimmäinen V12-moottorinen avoauto, ja se pysyi tuotannossa seuraavan vuosituhannen puolelle asti.

Seuraavan SL:n aika koitti vuonna 2001, mutta SL 600 lisättiin mallistoon vasta hiukan myöhemmin. Sitä vauhditti 5,5-litraiseksi pienentynyt V12, joka oli kuitenkin saanut kylkeensä kaksi turboa. Niinpä tehoa oli jo 500 hevosvoimaa edeltäjän noin 400 hepan sijasta, ja lisää oli tulossa. Mercedes-Benz esitteli nimittäin vuonna 2003 malliston kruunuksi SL 65 AMG:n. Siinä tupla-ahdetusta V12:sta irtosi jo 612 hevosvoimaa Mersun tehdasvirittäjä AMG:n tehokuurin ansiosta.

SL 65 ei ole ollut mikään myyntimenestys, koska edullisempi SL 63 on tarjonnut lähes saman suorituskyvyn.
SL 65 ei ole ollut mikään myyntimenestys, koska edullisempi SL 63 on tarjonnut lähes saman suorituskyvyn. (Kuva Mercedes)

Nykyinen SL lanseerattiin markkinoille keväällä 2012, ja SL 65 AMG seurasi pian perässä. Siinä käytettiin edeltäjästä tuttua moottoria, mutta teholukema oli kasvanut jo 630 heppaan. ”Tavallista” SL 600:ta nykyversiosta ei sen sijaan ole enää tarjottu, vaan V12-koneista luksusroadsteria havittelevat asiakkaat on ohjattu suoraan AMG:n pariin.

SL 65 ei ole kuitenkaan ollut mikään myyntimenestys, koska huomattavasti edullisempi SL 63 on tarjonnut tuplaturbo-V8:n voimin lähes saman suorituskyvyn. Auto onkin vedonnut lähinnä kaksitoistasylinterisen täysimoottorin statusta arvostaneisiin ostajiin, mutta heitäkin on ollut yhä vähemmän kohti downsizingia ja sähköistymistä kiirehtivässä automaailmassa.

Niinpä SL 65:n tuotanto Saksan Bremenin tehtaalla on päättymässä jo toukokuussa tähtimerkin sisäpiirin asioista selvillä olevan MB Passion Blogin mukaan. SL seuraa tässä suhteessa maasturilegenda G-luokan esimerkkiä, jonka uuteen sukupolveen ei olla ilmeisesti enää tuomassa V12-moottorista huippuversiota. Kaksitoistasylinterinen pannu toimii jatkossa enää Maybach-luksusbrändin yksinoikeutena, eli se nähdään lähinnä S-luokan pohjalta tehtyjen S 650 -mallien pellin alla.

Seuraava SL on tulossa markkinoille vuonna 2021, mutta auto saatetaan esitellä jo parin vuoden päästä. Auton kehitystyöstä vastaa Mercedes-AMG, ja nykymallin peltinen katto vaihtuu todennäköisesti kankaiseen. Lisäksi SL saa takapenkin, joten siitä tulee 2+2-paikkainen. SL 65:n paikan huippumallina ottaa SL 73:ksi nimetty tehoversio, jossa saattaa olla jo yli 800 hevosvoimaa tupla-ahdetun V8:n ja sähkömoottorin yhteispelin ansiosta. Sekään ei pysty tarjoamaan V12:n lähes värinätöntä käyntiä, mutta ajat muuttuvat automaailmassakin.

Kommentoi Facebookissa