Eduskunta äänesti välikysymyksessä vanhusten hoidon tilasta – hallitukselle luottamus äänin 99–88

Eduskunta äänesti hallituksen luottamuksesta ja hallitus sai sen.

Eduskunta äänesti hallituksen luottamuksesta ja hallitus sai sen. (Kuva Hanne Salonen/ Eduskunta)

Koko oppositio oli jätetyn epäluottamusehdotuksen takana.

VÄLIKYSYMYS Hallitus nauttii eduskunnan luottamusta. Eduskunta äänesti luottamuksesta keskiviikon välikysymyskeskustelussa jätetyn epäluottamusehdotuksen pohjalta. ​Kyseessä oli koko opposition allekirjoittama välikysymys vanhusten hoidon tilasta.

Välikysymykseen vastasi perhe- ja peruspalveluministeri, keskustan Annika Saarikko. Ministeri Saarikon mukaan vanhuspalveluiden laatusuosituksen päivityksen yhteydessä hallitus sopi säilyttävänsä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstön mitoituksen vuoden 2013 suosituksen tasolla.

Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja, SDP:n kansanedustaja Sanna Marin totesi puolestaan puheenvuorossaan, että lainsäätäjän pitää käyttää lainsäädäntövaltaa, kun suositukset osoittautuvat riittämättömiksi ja niitä on törkeällä tavalla rikottu.

Eduskunta äänesti hallituksen luottamuksesta, ja hallitus sai sen epäluottamusehdotusta vastaan äänin 99–88. Poissa äänestyksestä oli 12 kansanedustajaa.

Lue myös: Vanhustenhoidon hoitajamitoitusta ajetaan lakiin nyt monelta taholta – ”Hoitajamitoitukseen tulee laskea vain hoitajat”

Kommentoi Facebookissa