Eduskunta erotti kohun keskellä olleen Tytti Yli-Viikarin – irtisanomisaika alkoi tänään

Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on ollut julkisen kohun keskellä viime syksystä alkaen.

Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on ollut julkisen kohun keskellä viime syksystä alkaen. (Kuva VTV)

Kansliatoimikunnan esitykseen pääjohtajan erottamisesta ei tullut yhtään vastaesitystä.

TARKASTUSVIRASTO Eduskunta on irtisanonut Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tytti Yli-Viikarin. Eduskunnan kansliatoimikunta esitti eroa tiistaina ja irtisanomisesta päätettiin lopullisesti keskiviikkona eduskunnan täysistunnossa.

Tapauksesta ei äänestetty, sillä kansliatoimikunnan esitykseen Yli-Viikarin erottamisesta ei tullut yhtään vastaesitystä. Kansanedustajat kannattivat sen sijaan irtisanomista laajalti puheenvuoroissaan. Puhemies Anu Vehviläinen ilmoitti, että irtisanomisaika alkaa 30.6.2021.

Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on ollut julkisen kohun keskellä viime syksystä alkaen. Yli-Viikarilla on muun muassa ollut suurimmat matkakustannukset valtion 55 viraston johtajista. Matkakulut viimeiseltä viideltä vuodelta 2016–2020 ovat olleet yhteensä 187 369,24 euroa.

Pääjohtajan virkamatkoista kertyneitä Finnair Plus -pisteitä ei ole myöskään hyödynnetty virkamatkojen yhteydessä. Lisäksi viime vuosien aikana valtio on maksanut tuhansia euroja Yli-Viikarin kauneudenhoitokustannuksista.

Kansliatoimikunta on katsonut, että luottamus Tytti Yli-Viikarin edellytyksiin toimia pääjohtajana on romahtanut. Yli-Viikari itse on kiistänyt kaikki häneen kohdistuneet syytökset.

Lue myös: Kansliatoimikunta esittää Tytti Yli-Viikarin erottamista – eduskunta päättää asiasta

Kommentoi Facebookissa