Eduskunta pidätti Tytti Yli-Viikarin virasta KRP:n tutkinnan ajaksi – VTV teki itse samoin toiselle johtajalle

Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on ollut julkisen kohun keskellä viime syksystä alkaen.

Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on ollut julkisen kohun keskellä viime syksystä alkaen. (Kuva VTV)

Tarkastusviraston toiminnasta tehdään parhaillaan selvityksiä sekä sisäisesti että ulkoisesti.

TARKASTUSVIRASTO Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on eduskunnan kansliatoimikunnan päätöksellä pidätetty viralta keskusrikospoliisin käynnissä olevan esitutkinnan ajaksi. Tarkastusviraston pääjohtajan sijaisena toimii johtaja Matti Okko.

Valtiontalouden tarkastusvirasto on omana ratkaisunaan päättänyt pidättää johtaja Mikko Koirasen virantoimituksesta mahdollisen rikossyytteen ja sen edellyttämän esitutkinnan ajaksi.

Tarkastusviraston toiminnasta tehdään parhaillaan selvityksiä sekä sisäisesti että ulkoisesti. Tarkastusvaliokunta selvittää tarkastusviraston sisäistä valvontaa ja riskienhallintaa tarkastusviraston taloudenhoidossa.

Eduskunnan tilintarkastajat ovat käynnistäneet ylimmän johdon edustus-, matka- ja hankintakuluista erityistilintarkastuksen, jonka on määrä valmistua huhtikuun loppuun mennessä.

– Julkinen ja avoin keskustelu on tärkeää. On selvää, että toimintatavat on arvioitava huolella ja toimintaa parannettava.

– Yleinen keskustelu on kohdistunut pariin yksittäiseen tarkastukseen eikä anna tasapainoista kokonaiskuvaa VTV:n tarkastustoiminnasta, Okko sanoo.

Lisäksi tarkastusvirastossa arvioidaan kustannustehokkuutta eri toiminnoissa sekä kokemuksia organisaatiomallista. VTV kertoo, että tarkastusvirastossa tehtiin laaja organisaatio- ja strategiauudistus vuonna 2019.

Uudistuksella haluttiin parantaa tarkastusten ajoitusta, jotta päätöksentekijät saisivat tietoa silloin, kun sitä tarvitsevat. Lisäksi tavoitteena oli varmistaa, että tarkastusosaaminen pysyy ajan tasalla.

Lue myös: Valtiontalouden tarkastusvirasto erityistilintarkastukseen – kohdistuu ylimmän johdon edustus- ja matkakuluihin

Kommentoi Facebookissa