Eduskunta tutki – kolme virkamiestä ja kolme avustajaa ilmoittaa kokeneensa seksuaalista häirintää

Eduskunnan kansliassa on 446 virkamiestä ja 116 avustajaa.

Eduskunnan kansliassa on 446 virkamiestä ja 116 avustajaa. (Kuva AOP)

Eduskunnan kanslian työtyytyväisyys on säilynyt muuta valtionhallintoa korkeammalla.

EDUSKUNTA Eduskunnan kanslian työtyytyväisyyskyselyn tulokset ovat kaikilla osa-alueilla paremmat kuin valtionhallinnossa keskimäärin. Seksuaalista häirintää ilmoittaa kuitenkin kokeneensa kolme virkamiestä ja kolme avustajaa.

Häirintä ilmeni asiattomina kommentteina ja vihjailuina, kosketteluna ja asiattomalla katseella mittailuna. Raportoitujen tapausten määrä on pysynyt kahden vuoden välein tehtyjen edellisten kyselyiden tasolla, joten nollatoleranssitavoitteeseen ei ole vielä päästy. Kyselyn tulokset on käsitelty nimettöminä, joten niistä ei käy ilmi häirinnän uhrien tai tekijöiden henkilöllisyyttä.

Asioita arvioitiin asteikolla 1–5. Parhaimmat arviot työtyytyväisyyskyselyssä saavat työn sisältö ja vaikuttamismahdollisuudet 4,04, työnantajakuva ja arvot 3,91 ja työ- ja toimintaympäristö 3,86. Vastaajista 70–75 prosenttia oli täysin tai enimmäkseen tyytyväisiä näihin osa-alueisiin.

Eniten korjaamista nähtiin palkkauksessa. Etenkin tyytymättömyyttä herätti palkkauksen muutoksen heikko näkyminen työsuorituksen muutoksessa: yli puolet vastaajista oli erittäin ja tai jossain määrin tähän palkkauksen osa-alueeseen tyytymättömiä.

Työtyytyväisyyskyselyyn vastasi 298 henkilöä, eli 53 prosenttia kanslian henkilöstöstä ja se toteutettiin viime syksynä. Eduskunnan kansliassa on 446 virkamiestä ja 116 avustajaa.

Kommentoi Facebookissa