Eeli Tolvasen osakkeet nousevat roimasti – ohitti jo Patrik Laineen

Eeli Tolvanen edustaa NHL:ssä Nashville Predatorsia

Eeli Tolvanen edustaa NHL:ssä Nashville Predatorsia. (Kuva AOP)

Eeli Tolvanen nousi NHL:n suomalaisten maalipörssissä Patrik Laineen edelle. Tolvasen seurakaveri Juuse Saros torjui nollapelin.

JÄÄKIEKKO Nashville Predatorsin Eeli Tolvanen jatkoi lauantaina vahvaa virettään NHL:ssä. Hän viimeisteli voittomaalin Predatorsin kaataessa Chicago Blackhawksin 3-0.

Tolvanen sai ylivoimalla runsaasti tilaa. Hän laukoi kiekon rajulla lyöntilaukauksella ohi Blackhawksin suomalaismaalivahdin Kevin Lankisen.

Tolvanen NHL-ura käynnistyi kolmisen vuotta sitten takkuisasti. Ennen tätä kautta hän oli saanut Predatorsissa peliaikaa vain seitsemässä NHL-ottelussa.

Suomessa Tolvasesta aikoinaan kohistiin hänen nakutettuaan maaleja Jokereiden KHL-joukkueessa syksyllä 2017 suorastaan liukuhihnalta. NHL:n pienemmän kaukalon peliin Tolvanen ei 19-vuotiaana ollut kuitenkaan valmis.

AHL:ssä Tolvanen kehitti kärsivällisesti kokonaisvaltaisempaa pelaamistaan ja näyttää nyt olevan valmis lunastamaan isoja lupauksia, joita häneen on asetettu. Hyvien tulostensa myötä hän on vakiinnuttanut paikkansa Predatorsin kokoonpanossa.

Tolvanen on tällä kaudella 30 NHL-ottelussa saalistanut tehopisteet 10+9=19. Suomalaisten pistepörssissä hän on kahdeksantena ja suomalaispelaajien maalipörssissä jo kuudentena.

Kauden kymmenennellä maalillaan Tolvanen ohitti suomalaismaalipörssissä Patrik Laineen. Varjojen mailla taapertava Laine jäi lauantainakin tehopisteittä, kun hänen seuransa Columbus Blue Jackets hävisi Florida Panthersille maalein 2-5.

Loukkaantumisestaan toipunut ja paluun tehnyt Panthersin Aleksander Barkov merkkautti syöttöpisteen. Suomalaisten pistepörssissä Barkov on toisena tehoillaan 13+25=38. Suomalaisten ykkönen, Colorado Avalanchen Mikko Rantanen on saalistanut tehot 21+22=43.

Tolvanen ei ollut lauantaina ainoa Predatorsin riveissä loistanut suomalainen. Joukkueen maalivahti Juuse Saros pelasi nollapelin torjuttuaan peräti 41 kertaa.

– Halusimme todella saada pelimme jälleen toimimaan ja unohtaa edellisen tappion. Onnistuimme siinä hienosti. Ottelu oli todella hyvä kokonaisvaltaisesti kaikilta. Alivoiman toimiminen oli todella isoja juttu, ja jätkät tekivät isoja blokkeja, kiitteli Saros Predatorsin verkkosivuilla.

Saros pelasi 13. nollapelinsä Predatorsissa. Hän nousi seuransa kaikkien aikojen nollapelitilaston tilaston kolmanneksi jättäen taakseen Chris Masonin. Tilaston ylivoimainen ykkösnimi on Pekka Rinne, joka on nollannut vastustajan Predatorsin paidassa 59 kertaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Coloradon suomalaisilla menee lujaa – Buffalon uskomaton surkeuskierre ohi

Kommentoi Facebookissa