Ei ehkä sittenkään niin huonoa? – Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski lupaavassa vireessä Tourille

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen tähtää kaudella 2019-20 maailmancupin kokonaiskisan voittoon.

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen on Suomen hiihdon merkittävin tähti. (Kuva AOP)

Iivo Niskanen oli vapaalla tyylillä Davosissa neljäs. Vapaan vauhti näyttäisi sittenkin kohenevan.

HIIHTO Iivo Niskanen sijoittui neljänneksi hiihdon maailmancupin 15 kilometrin kisassa vapaalla Sveitsin Davosissa. Niskasen vapaan hiihto kulki paremmin kuin oli kulkenut edellisenä viikonloppuna Lillehammerissa. Vuodenvaihteessa hiihdettävän Tour de Skin kannalta näyttää ihan hyvältä.

– Hyvä päivä tänään. Kulun puolesta ei ole valittamaista. Alku lähti hyvin liikkeelle ja pääsin lähelle Bolshunovia. Yritin päästä hänen peesiin, mutta en pysynyt enää siinä. Viimeinen kierros oli aika vaikea, taktiikka oli kaikki tai ei mitään. Hyvä vapaan kisa kuitenkin, kommentoi Iivo Hiihtoliiton tiedotteessa.

Perttu Hyvärinen oli toiseksi parhaana suomalaisena 16:s. Hän on parantanut tällä kaudella vapaalla tasoaan.

– Tänään oli peruskunnon mukainen suoritus. Plus merkkiseksi jäi tämä päivä. Tästä on mukava jatkaa kohti touria, kommentoi Hyvärinen.

Iivo Niskanen on miesten maailmancupin kokonaispisteissä neljäntenä. Hyvärisen sijoitus on 18:s.

Myös naisten 10 kilometrin vapaan kisassa nähtiin Davosissa hyviä suomalaissuorituksia. Krista Pärmäkoski oli viides ja Kerttu Niskanen kuudes.

– Alku oli turhan kova ja kostautui loppukisasta. Perussuorittamista, olisi pitänyt vähän malttaa että olisi jaksanut loppuun. Nyt alkaa valmistautuminen tourille, siellä sitten parempia suorituksia. Kaipaa hetken hengähdystä kovien kisojen jälkeen, Pärmäkoski sanoi.

Kerttu Niskasella on kulkenut tällä kaudella lupaavasti.

– Oon ihan tyytyväinen tämän päivän kisaan. Davosissa oon vapaalla ennenkin onnistunut. Aika tasainen veto, kun ollaan korkeella ei saa liian kovaa lähteä. Onnistuin siinä hyvin ja tuntui jaksavalta menolta alusta loppuun asti. Vapaalla kuudes sija on hyvä mulle, Niskanen kertoi.

Pärmäkoski on maailmancupin pisteissä viidentenä. Kerttu Niskanen on kahdentenatoista.

Mäkihypyn maailmancupissa Antti Aalto oli Saksan Klingenthalissa 23:s ja nappasi siis maailmancupin pisteitä. Aalto on tällä kaudella toinen maailmancupin pisteille päässyt suomalaishyppääjä Niko Kytösahon jälkeen.

– Tänään oli ensimmäinen hyppy hyvä. Toinen ei ollut sitten niin nappisuoritus. Tänään kisa oli askel oikeaan suuntaan, ja oon tyytyväinen siihen, Aalto kommentoi Hiihtoliiton mukaan.

Aalto nappasi viime kaudella tasaisesti maailmancupin pisteitä. Tähän kauteen valmistautumista haittasi loukkaantuminen, mutta Klingenthalissa Aalto osoitti olevansa ihan kelpo vireessä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen hiihtomenestys sakkaa – vapaalla ei kulje edelleenkään

Kommentoi Facebookissa