Ei voittajaa VII Kansainvälisessä Jorma Panula Kapellimestarikilpailussa – suomalaiset kolmansia

Kapellimestarikilpailun palkitut Angus Webster, Ross Jamie Collins, Johannes Zahn ja Kaapo Ijas.

Kapellimestarikilpailun palkitut Angus Webster, Ross Jamie Collins, Johannes Zahn ja Kaapo Ijas. (Kuva Vaasan kaupunki)

Kapellimestarikilpailussa kisasi 20 lahjakasta nuorta kapellimestaria yhdeksästä maasta.

KAPELLIMESTARIT Vaasassa järjestetyssä VII Kansainvälisessä Jprma Panula Kapellimestarikilpailussa ei poikkeuksellisesti jaettu ensimmäistä palkintoa lainkaan. Jaetulle toiselle sijalle tulivat Johannes Zahn (Saksa) ja Angus Webster (Iso-Britannia).

Jaetulle kolmannelle sijalle tulivat Ross Jamie Collins (Suomi/Iso-Britannia) sekä Kaapo Ijas (Suomi). Angus Webster valittiin kilpailuorkesterin suosikiksi. Toiseksi tulleiden palkinnon arvo on 8 000 euroa ja kolmansien 4 500 euroa.

Jorma Panula Kapellimestarikilpailu kuuluu Euroopan arvostetuimpiin kapellimestarikilpailuihin, ja on ainoa kapellimestarikilpailu Suomessa. Kilpailun järjestäjänä toimii Viljo ja Maire Vuorion Säätiö yhteistyössä Vaasan kaupungin kanssa. Kolmen vuoden välein järjestettävän kisan taiteellisena johtajana ja puheenjohtajana on toiminut kilpailun historian alusta asti akateemikko Jorma Panula.

Tämänkertaisen kilpailun tuomaristoon kuuluivat Suomesta kapellimestarit Ralf Gothóni ja Eva Ollikainen, norjalainen Ole Kristian Ruud ja Josep Caballé Domenech Espanjasta. Lisäksi tuomaristoon kuuluivat kilpailun orkestereina yhteistyössä toimineiden Vaasan kaupunginorkesterin ja Jyväskylä Sinfonian muusikkoedustajat Pontus Grans ja Jussi Järvenpää.

Kapellimestarikilpailussa kisasi 20 lahjakasta nuorta kapellimestaria yhdeksästä maasta. Kilpailu huipentui Vaasan kaupungintalolla käytyyn finaaliin. Kilpailun finaali ja semifinaali ovat katsottavissa Yle Areenassa vuoden ajan.

Lue myös: Kansallisoopperan ja -baletin tuleva kausi julkistettiin – tulossa yhdeksän ensi-iltaa Toscasta Tuhkimoon

Kommentoi Facebookissa