EM-kisoihin selviytynyt Susijengi päätti karsinnat tyylillä

Suomen Susijengi taistelee paikasta koripallon 2022 EM-turnaukseen

Suomen Susijengi saavutti paikan koripallon 2022 EM-turnaukseen. (Kuva AOP)

Kisapaikkansa jo aiemmin varmistanut Suomen miesten koripallomaajoukkue voitti EM-karsintojen päätösottelussaan Georgian.

KORIPALLO Suomen miesten koripallomaajoukkueen Susijengin tuskaisasti edennyt karsintaprosessi 2022 pelattaviin EM-kisoihin päättyi lopulta hienosti. Perjantaina Suomen kisapaikka ratkesi voittoon Sveitsistä ja sunnuntaina karsintojen päätöspelissään Susijengi voitti Georgian koriluvuin 78-70.

Georgia-ottelu eteni aika lailla samalla kaavalla kuin perjantain Sveitsi-ottelu. Susijengi aloitti hienosti ja johti ottelua parhaimmillaan 22 pisteellä. Georgia nousi kolmannella neljänneksellä tasoihin, mutta viisi minuuttia ennen loppua Susijengi siirtyi jälleen johtoon ja pystyi voittamaan pelin.

Susijengin EM-kisapaikan kannalta Georgia-ottelulla ei ollut merkitystä. Ottelussa nuoremmat pelaajat saivatkin enemmän peliaikaa ja täyttivät hyvin paikkansa.

Elias Valtonen ja Erik Murphy heittivät molemmat 14 pistettä. Edon Maxhunille pisteitä kertyi 11.

Suomi pelasi karsintojen parhaat ottelunsa viimeisessä karsintaikkunassa Tbilisissä. Varsinkin perjantain voitto Sveitsistä oli osoitus siitä, että Suomi kuuluu Euroopassa yhä 24 parhaan koripallomaan joukkoon.

Juttuvinkki: Historiallinen suomalaissaavutus – Olympiakomitea ei ensin suostunut tukemaan

– Meillä oli ylä- ja alamäkemme, emme saaneet yhteenkään ikkunaan kaikkia pelaajia mukaan ja joukkue on vähän uudistunut, mutta tärkeimmissä paikoissa tänä viikonloppuna onnistuimme ja pelasimme hienoa koripalloa, Suomen joukkueen kakkosvalmentaja Lassi Tuovi paketoi päättyneet karsinnat Koripalloliiton nettisivuilla.

Seuraava haaste Susijengillä ovat vuoden 2021 lopussa alkavat karsinnat 2023 pelattaviin MM-kisoihin. Tuleva EM-turnaus on ohjelmassa vasta syyskuussa 2022. EM-kisat pelataan Georgian Tbilisissä, Tshekin Prahassa, Italian Milanossa, ja Saksassa sekä Kölnissä että Berliinissä.

Chicago Bullsin NBA-pelaaja Lauri Markkanen nähtäneen seuraavan kerran Susijengissä vasta EM-kisoissa. MM-karsintoihin Markkanen ei pääse, jos hän saa ensi kesänä uuden NBA-sopimuksen.

Petteri Koposelle EM-turnaus 2022 on todennäköisesti viimeinen arvoturnaus maajoukkueessa, jos Susijengi ei selviydy 2023 MM-kisoihin. Tulevina vuosina Susijengillä riittääkin haastetta Koposen korvaajan löytämiseksi. Koposen rooli on ollut Susijengissä todella merkittävä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Susijengille elintärkeä voitto – EM-kisapaikka varma

Kommentoi Facebookissa