Emil Ruusuvuorelta hieno suoritus – laittoi Rafael Nadalin koville

Emil Ruusuvuori eteni Melbournen ATP-turnauksessa välieriin. (Kuva AOP)

Tenniksen lajilegenda Rafael Nadal päihitti Emil Ruusuvuoren Melbournen ATP-turnauksen välierässä pelein 6-4, 7-5.

TENNIS Suomen tennisykkönen Emil Ruusuvuori, 22, haastoi 20-kertaisen Grand Slam -turnausvoittajan Rafael Nadalin Melbournen ATP-turnauksen välierässä tiukasti. Ruusuvuoren ote ei kuitenkaan riittänyt lajilegendan kaatamiseen hänen hävittyään kahdessa erässä pelein 4-6, 5-7.

Ensimmäisessä erässä Ruusuvuori pelasi aggressiivisesti. Hän haastoi Nadal monipuolisesti ja hyökkäsi tilaisuuden tullen armottomasti. Erityisesti Ruusuvuoren kämmenpuolen linjakäännöt tuottivat Nadalille vaikeuksia.

Erä päättyi lopulta Ruusuvuoren kaksoisvirheen ja kämmenhyökkäysvirheen kautta. Nadal voitti pelein 6-4.

Toisessa erässä Ruusuvuori pääsi yrittämään myös murtoa 5-5 tilanteessa, mutta Nadal piti pintansa. Lopulta Nadal vei voiton pelein 7-5 ottelun kestettyä lähes kaksi tuntia.

Välierissä Ruusuvuori kukisti Slovakian Alex Molcanin suoraan kahdessa erässä pelein 6-2, 6-1. Molcan on ATP-listalla sijalla 88 ja Ruusuvuori löytyy sijalta 95. Nadal on maailmanlistalla kuudentena.

Välieräpaikka on Ruusuvuoren uran neljäs ATP-tasolla. Finaaliin hän ei ole vielä ATP-tasolla yltänyt.

ATP-kiertueen historiassa on nähty kaksinpelissä kaksi suomalaispelaajan turnausvoittoa. Jarkko Niemisen otti turnausvoiton Aucklandissa 2006 ja Sydneyssä 2012.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Vuoden urheilija valitaan – tässä ainoat todelliset ehdokkaat

Kommentoi Facebookissa