Emil Ruusuvuori raivasi tiensä jatkoon US Openissa

Emil Ruusuvuoresta on tulossa Suomen tenniksen seuraava kansainvälinen huippupelaaja.

Emil Ruusuvuoresta on tulossa Suomen tenniksen seuraava kansainvälinen huippupelaaja. (Kuva AOP)

Emil Ruusuvuori eteni tenniksen US Open Grand Slam -turnauksessa toiselle kierrokselle kukistettuaan puolalaisvastustajansa neljässä erässä.

TENNIS Suomen uusi tennisässä Emil Ruusuvuori eteni toiselle kierrokselle tenniksen US Openissa kukistettuaan puolalaisen Kamil Majchrzakin erin 3-1. Ruusuvuori voitti ensimmäisen erän pelein 6-4 ja toisen 6-2. Majchrzak oli kolmannessa erässä parempi 6-3, mutta neljättä erää Ruusuvuori dominoi voittaen sen 6-1.

Ruusuvuori, 22, lähti otteluun suosikkina. Hänen sijoituksensa on maailmanlistalla 66 ja Majchrzakin 114. Ruusuvuoren paremmuus tulikin ottelussa selväksi.

Ruusuvuori kohtaa toisella kierroksella voittajan ottelusta Roberto Bautista Agutin. Maailmanlistalla sijalla 21 olevaa Bautista Agutia Ruusuvuori ei ole aiemmin kohdannut.

Ruusuvuori oli US Openissa toisella kierroksella myös viime vuonna. Grand Slam -turnauksessa hän on yltänyt toiselle kierrokselle myös tämän vuoden Australian avoimissa, mutta kolmannen kierroksen paikka hänellä on Grand Slam -tasolla vielä saavuttamatta.

Ruusuvuorelle 66:s tila maailmanlistalla on hänen uransa toistaiseksi paras sijoitus. Pääsy US Openissa kolmannelle kierrokselle tietäisi jälleen uutta ennätystä.

Tokion olympialaiset Ruusuvuori jätti väliin. Olympiaturnaus tuli hänelle urakehityksen kannalta pahaan paikkaan, kun samaan aikaan oli valmistauduttava ATP-turnauksiin, joissa oli tärkeää kerätä rankingpisteitä maailmanlistalle ja varmistaa sitä kautta pelipaikka kovimmissa turnauksissa.

Päätös oli järkevä. Uran paras rankingsijoitus ja US Openin toisen kierroksen paikka puhuvat puolestaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Emil Ruusuvuori tarjoili shokin – ei lähde Tokion olympialaisiin

Kommentoi Facebookissa