Emil Ruusuvuori tarjoili shokin – ei lähde Tokion olympialaisiin

Emil Ruusuvuoresta on tulossa Suomen tenniksen seuraava kansainvälinen huippupelaaja.

Emil Ruusuvuoresta on tulossa Suomen tenniksen seuraava kansainvälinen huippupelaaja. (Kuva AOP)

Suomen lupaava tennispelaaja Emil Ruusuvuori on päättänyt jatkaa Tokion olympialaiset väliin.

TENNIS Suomen tenniksen kaksinpeliykkönen Emil Ruusuvuori vahvisti perjantaina, ettei hän lähde Tokion olympialaisiin. Ruusuvuori ilmoitti asiasta Facebook-sivullaan.

Ruusuvuori korostaa, että päätös oli hänelle vaikea.

– Suomen edustaminen on aina ollut minulle kunnia-asia ja nautin niistä hetkistä suuresti. Yksi upeimmista hetkistä urallani on parin vuoden takainen maaottelu Espoo Metro Areenalla, kun pelasimme Itävaltaa vastaan, Ruusuvuori ilmoittaa Facebook-kirjoituksessaan.

Ruusuvuori korostaa tehneensä päätöksensä kilpailukalenterinsa takia. Hänen on päästävä urallaan eteenpäin ja olympialaisiinhan hänellä ei ole vielä suoraa paikkaa.

– Olemme tiimini kanssa tehneet huolellisen arvion tämänhetkisestä uratilanteestani ja olympialaisista. En yltänyt suoraan olympialaisiin valittaviin pelaajiin ja vaikka ensi viikkojen aikana varapaikka saattaisi aueta on minun tehtävä muut suunnitelmat ja ilmoittauduttava urani kannalta tärkeisiin ammattilaiskilpailuihin. Olemme siis tulleet siihen tulokseen, etten lähde Tokioon, vaikka varapaikka aukeaisi myöhemmin, Ruusuvuori jatkoi.

Ruusuvuori haluaa kuitenkin pelata olympialaisissa. Hän haluaa osallistua Pariisin 2024 olympialaisiin.

– Olen vielä nuori pelaaja ja parhaat vuoteni ovat edessä – näen menestysmahdollisuuteni tulevissa olympialaisissa alkaen Pariisista 2024. Pääfokukseni loppuvuoden osalta on siis ammattilaiskiertueen otteluissa, sillä loppukesän ja syksyn aikana on minulla paljon ATP-pisteitä puolustettavana. Tässä mielessä myös harmittavasti olympialaisten ajankohta ja sijainti asettavat isot haasteensa uratilanteeni kannalta, hän kertoi.

Tokiossa Ruusuvuori tuskin olisi taistellut mitaleista. Mutta hän olisi voinut lukeutua turnauksen yllättäjiin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomalaisittain iso pettymys karatessa – ei asiaa Tokion olympialaisiin

Kommentoi Facebookissa