Englanti nöyryytti Ruotsia – ”Koko maamme on niin ylpeä”

Englanti murskasi Sheffieldissä pelatussa EM-välieräottelussa Ruotsin maalein 4-0. (Kuva AOP)

Englanti murjoi EM-välieräottelussa Ruotsin maalein 4-0. Ensi sunnuntaina Lontoon Wembleyllä englantilaiset odottavat maan saavuttavan ensimmäisen jalkapallon arvokisakultansa sitten 1966 MM-kisojen.

JALKAPALLO Naisten EM-turnausta emännöivä Englanti eteni ensi sunnuntaina pelattavaan finaaliin murskattuaan välieräottelussa Ruotsin maalein 4-0. Ottelusta povattiin tasaista taistoa, mutta Englanti tekikin Ruotsista, Tokion olympialaisten hopeajoukkueesta, selvää jälkeä.

Futishuuma on Englannissa valtaisa. Ensi sunnuntaina Lontoon Wembleyllä odotetaan revanssia viime vuoden miesten EM-kisojen jättipettymyksestä Englannin hävittyä silloin loppuottelussa Italialle rangaistuspotkukilpailussa.

– Leijonattaret etenivät finaaliin. Koko maamme on niin ylpeä saavutuksistanne. Uskomme teihin ja seisomme kaikki rinnallanne, kommentoi prinssi William Twitterissä.

Ruotsi hallitsi ottelun alkua, mutta Beth Meadin maali 34. minuutilla käänsi ottelun Englannille.

– Tätä on vaikea purkaa sanoiksi. Joukkueessa on melkoista tunnemyrskyä, mutta olemme erittäin ylpeitä tästä saavutuksesta. Teimme koko maamme ylpeiksi, Mead sanoi UEFA:n haastattelussa.

– Ruotsi aloitti erittäin hyvin, joten oli tärkeää saada maali. Ei ollut väliä, kuka sen teki. Maali toi meille kaikille energiaa, Mead totesi maalistaan.

Alessia Russo teki Englannin kolmannen maalin kantapäällään. Pallo meni verkkoon Ruotsin maalivahdin Hedvig Lindahlin längistä.

– Kolmas maali oli nöyryyttävä. En olisi uskonut, että hän laukoisi kantapäällä. Se oli häneltä todella hieno suoritus, Lindahl harmitteli Aftonbladetin mukaan.

Myös Fran Kirbyn tekemä neljäs maali meni Lindahlin piikkiin. Hän oli sijoittunut liian kauas maaliltaan.

– Yritin mennä mahdollisimman taakse. En pystynyt siinä parempaan, Lindahl totesi tästä takaiskusta.

Lindahl on jo 39-vuotias. Jälkiviisaana voisi sanoa, että hän pelasi vuoden liian pitkään.

– Ehkä minun olisi pitänyt lopettaa, mutta se tuntui silloin typerältä. Aina haluaisi lopettaa uransa juhliin, mutta se ei aina onnistu, Lindahl totesi asiasta.

Meadin mukaan joukkueessa on valtava itseluottamus. Puolivälieräottelussa Espanjaa vastaan joukkue nousi varsinaisen peliajan lopulla tasoihin ja pystyi voittamaan jatkoajan jälkeen 2-1. Se loi uskoa, joka näkyi välieräottelussa.

– Olemme uskoneet itseemme ja pysyneet pelisuunnitelmassamme koko turnauksen ajan. On ollut vaikeaakin, mutta se kuuluu jalkapalloon. Kaikki 23 pelaajaamme ovat erityisiä ja annan massiivisen tunnustuksen kaikille, Mead sanoi.

Kulta olisi Englannille tärkeä. Englanti ei ole koskaan voittanut naisten jalkapallon arvokisakultaa. Miesten ainoa MM-kultakin on vuodelta 1966, eikä Englanti miesten EM-kisoissa ole voittanut kultaa koskaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kritisoitu Helmareiden päävalmentaja Anna Signeul väistyi tehtävistään

Kommentoi Facebookissa