Saksa haastaa kotijoukkue Englannin jalkapallon EM-finaalissa

Kuva Ian Wilson

Saksa voitti naisten jalkapallon EM-välieräottelussa Ranskan maalein 2-1.

JALKAPALLO Saksa eteni naisten EM-kisojen finaaliin voitettuaan keskiviikkona Milton Keynesissä pelatussa välieräottelussa Ranskan maalein 2-1. Ottelun hahmo oli Saksan molemmat maalit viimeistellyt Alexandra Popp.

Saksa siirtyi johtoon 40. minuutilla. Joukkue pyöritti hyökkäystään vahvasti ja Popp syöksyi voimalla palloon tälläten sen verkon perukoille.

Ranskan tasoitusmaali syntyi vain hetkeä myöhemmin. Kadidiatou Diani tälläsi hurjan laukauksen tolppaan, mistä pallo kimposi Saksan maalivahdin Merle Frohmsin kautta maaliin. Osuma merkittiin Frohmsin omaksi maaliksi.

Epäonninen Frohms kunnostautui toisella puoliajalla Saksan sankarina. Hän otti monta hienoa torjuntaa.

Ratkaisun viimeisteli Popp 76. minuutilla. Keskityspallon tullessa Ranskan puolustus oli hänen puskunsa edessä voimaton.

Ranskan arvoturnausvoittotili näyttää naisten jalkapallossa nollaa. Ensi kertaa Ranska selviytyi EM-kisoissa nyt välieriin, mutta välierätappio oli silti iso pettymys. Ranskalta odotettiin EM-kultaa ja kritiikki tulee olemaan maan mediassa armotonta.

Saksa kohtaa ensi sunnuntaina Lontoon Wembleyllä pelattavassa loppuottelussa Englannin. Saksa yrittää voittaa jo yhdeksännen EM-kultansa. Englannilla ei ole yhtään naisten jalkapallon arvokisavoittoa.

Finaalissa luvassa on hurja jännitysnäytelmä, jossa rikottaneen naisten jalkapallo-ottelun tv- ja nettikatsojaennätykset niin Englannissa kuin Saksassakin. Tämän vuoden EM-turnaus on saanut valtavasti julkisuutta ympäri Eurooppaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Englanti nöyryytti Ruotsia – ”Koko maamme on niin ylpeä”

Kommentoi Facebookissa