Englantilaisnäyttelijä tähdittää suomalaista toimintaelokuvaa – ”Takaa-ajo läpi miinoitetun Lapin erämaan”

Paul Anderson on tuttu muun muassa Oscar-voittaja elokuvasta The Revenant sekä TV-sarjasta Peaky Blinders.

Paul Anderson on tuttu muun muassa Oscar-voittajaelokuvasta The Revenant sekä TV-sarjasta Peaky Blinders. (Kuva James Shaw/ Fotolia)

Paul Anderson saapuu Suomeen Jalmari Helanderin uuden elokuvan kuvauksiin Lappiin.

ELOKUVA Jalmari Helanderin uuden elokuvan Sisu pääosissa nähdään Jorma Tommila ja Paul Anderson. Helanderin ohjaaman ja käsikirjoittaman sekä Petri Jokirannan tuottaman elokuvan kuvaukset alkavat ensi syyskuussa Suomen Lapissa.

Sisu on toiseen maailmansotaan sijoittuva toimintaelokuva. Pääosissa nähtävä Jorma Tommila muistetaan Helanderin Rare Exports -elokuvan tähtenä ja Paul Anderson on tuttu muun muassa Oscar-voittajaelokuvasta The Revenant sekä TV-sarjasta Peaky Blinders.

– Minulla on ollut unelma 10-vuotiaasta asti tehdä räjähtävä toimintaelokuva Suomessa. Lopultakin olen tilanteessa, jossa saan toteuttaa haaveeni ja ohjata eeppisen selviytymistarinan, joka sijoittuu toisen maailmansodan runtelemaan Lappiin, kertoo Jalmari Helander.

Syvällä Lapin erämaassa Aatami Korpi alias Jorma Tommila etsii kultaa. Ajoittain pommikoneiden ylilento ja etäiset sodan äänet kuuluvat kirkkaina syysöinä. Viimein raskas työ palkitaan ja kultapöly vaskoolissa kasvaa kultakimpaleiksi, Aatami lähtee viemään kulta-aarrettaan lähimpään kaupunkiin.

Kun Aatamia vastaan rymistelee Paul Andersonin esittämän SS Obersturmführer Bruno Helldorfin johtama kolmekymmentähenkinen natsituhopartio, alkaa henkeäsalpaava ja kullanhimoinen takaa-ajo läpi tuhotun ja miinoitetun Lapin erämaan.

– On upea asia, että amerikkalainen ”major studio”, Sony, solmii levityssopimuksen tuotantoyhtiömme kanssa. Sisu on jälleen yksi uusi etappi meille kohti sellaista kotimaista elokuvatuotantoa, joka toimii yhtä hyvin levityksessä Suomessa kuin maailmalla, kommentoi tuottaja Petri Jokiranta.

Sony Pictures on hankkinut elokuvaan maailmanlaajuiset levitysoikeudet Pohjoismaiden ulkopuolella. Pohjoismaissa elokuvan levittää Nordisk Film. Elokuvan tv-esityksistä vastaa MTV Oy ja elokuva tullaan näkemään myös C More -suoratoistopalvelussa.

Sisua ovat tukeneet Suomen elokuvasäätiö ja Business Finland – Audiovisual Production Incentive. Sisu saa ensi-iltansa vuonna 2022.

Lue myös: Kaksi suomalaiselokuvaa Cannesin elokuvajuhlilla – valinnat ovat historiallisia

Kommentoi Facebookissa