Enni Rukajärvi taisteli olympiapronssia! – ”Oli todella lähellä, että en jättänyt toista laskua laskematta”

Kuusamolainen 27-vuotias lumilautailija Enni Rukajärvi kisaa vielä reilun viikon kuluttua big airissa,

Kuusamolainen 27-vuotias lumilautailija Enni Rukajärvi kisaa vielä reilun viikon kuluttua big airissa, (Kuva AOP)

Kuusamolainen lumilautailijatähti kaatui ensimmäisen laskunsa viimeisessä hyppyrissä.

OLYMPIALAISET Suomen Enni Rukajärvi saavutti todellisen taistelun jälkeen olympiapronssia lumilautailun slopestylessä Pyeongchangissa. Finaalin karsinta oli aikaisemmin peruttu kovan tuulen takia, finaalissa laskettiin vain kaksi kierrosta kolmen sijasta ja loppukilpailu alkoi tunnin myöhässä – edelleen kovassa tuulessa.

Rukajärvi sai edellisissä olympiakisoissa Sotshissa hopeaa, joten menestystä hieman odotettiinkin. Hän oli kuitenkin avauslaskun jälkeen vasta kymmentenä kaaduttuaan viimeisessä hyppyrissä.

– Oli todella lähellä, että en jättänyt toista laskua laskematta. Mietin tuolla, että jätänkö toisen laskun laskematta, koska voi käydä mitä vaan. Tuuli nappasi aika monessa hypyssä ja sieltä tultiin alas vaarallisen näköisesti. Oli aika vaarallista, Rukajärvi tunnusti Yle Urheilulle.

Avauslaskun pisteet olivat vain 45,85, mutta toisesta kirjattiin jo 75,38 pistettä. Kisan voitti amerikkalainen Jamie Anderson pisteillä 83,00, hopeaa sai Kanadan Laurie Blouin, jonka pistesaalis oli 76,33. Neljänneksi jäi kisaa pitkään johtanut Norjan Silje Norendal pisteillä 73,91.

Kuusamolainen 27-vuotias lumilautailija kisaa vielä reilun viikon kuluttua big airissa, jossa hän voitti viime keväänä MM-hopeaa. Nyt saatu olympiapronssi on Suomelle toinen käynnissä olevissa talviolympialaisissa, ensimmäisen sai maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski.

Kommentoi Facebookissa