Epävarmuus jääkiekon MM-kisojen ympärillä kasvaa – jääkö NHL pois?

Sveitsin oli määrä järjestää jääkiekon miesten MM-kisat 8.-24. toukokuuta.

Sveitsin oli määrä järjestää jääkiekon miesten MM-kisat 8.-24. toukokuuta. (Kuva AOP)

Koronavirusepidemia saattaa johtaa siihen, ettei NHL-pelaajia nähdä jääkiekon MM-kisoissa tänä keväänä, vaikka kisat pelattaisiinkin.

JÄÄKIEKKO Jääkiekon MM-kisojen järjestäminen toukokuussa Sveitsissä on koronavirusepidemian takia epävarmaa. Sveitsissä oli todettu perjantaiaamuun mennessä jo 119 koronavirustartuntaa. Yksi sairastuneista on menehtynyt.

Päätös MM-kisojen kohtalosta tehtäneen vasta huhtikuussa. Kisat olisi määrä järjestää 8.-24. toukokuuta, joten toivoa kisojen toteutumisen suhteen vielä on.

Sveitsissä paikallisen pääsarjan NLA-liigan viimeiset runkosarjaottelut pelattiin tyhjille katsomoille. Pudotuspeliotteluita on lykätty tuonnemmaksi. Sveitsin viranomaiset ovat kieltäneet kaikkien yli 1000 hengen yleisötapahtumien järjestämisen.

Jos koronavirusepidemia ei laannu nopeasti, saattaa NHL tehdä päätöksen, ettei se päästä pelaajiaan MM-kisoihin. NHL on jo kehottanut työntekijöitään välttämään Eurooppaan matkustamista.

NHL:n pelaajayhdistys NHLPA puolestaan peruutti huhtikuussa järjestettävän vuosittaisen pelaaja-agenttien tapaamisen koronavirushuolen takia. NHL-seurojen pelaaja-agenteista moni työskentelee Euroopassa.

MM-kisojen osalta NHL ei ole antanut virallista ilmoitusta suuntaan tai toiseen. On kuitenkin sanomattakin selvää, ettei NHL suhtaudu suopeasti pelaajiensa matkustamiseen Italian naapurimaahan Sveitsiin, jos uhkaa koronaviruksen tarttumisesta on.

Vaikka koronavirusepidemia hellittäisikin kevään mittaan, ja kisat pelattaisiin, miettinee moni NHL-kiekkoilija varmasti tarkemmin kisamatkan mielekkyyttä. NHL-pelaajien urakehitykselle MM-kisoilla ei kuitenkaan ole sen suurempaa merkitystä.

Koronavirusepidemia voi kevään mittaan puhjeta laajemmin Pohjois-Amerikassakin. Yhdysvalloissa oli perjantaihin mennessä todettu 233 tartuntaa. Kanadassa tartuntoja on todettu 46.

Viruksen levitessä luvassa lienee mantereiden välisiä matkustusrajoituksia. Niillä olisi jääkiekon MM-kisojen kannalta tietenkin isoja vaikutuksia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: UROS LIVE – Ilves ja Tappara muuttamassa sinne 2021

Kommentoi Facebookissa